Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

TUI: Αύξηση 10% στη διακίνηση τουριστών στην Ελλάδα το 2016

KOUNTOURA

 

Αύξηση περίπου 10% αναμένεται να καταγράψει ο αριθμός των τουριστών που θα διακινήσει φέτος στη χώρα μας ο μεγάλος γερμανικός τουριστικός οργανισμός TUI.

Αυτό ανέφερε στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο διευθυντής Τύπου για τις διεθνείς αγορές του ομίλου TUI Μπερντ Χόφμαν, ο οποίος τόνισε ότι η TUI τη φετινή σεζόν αύξησε κατά 14% σε σχέση με το 2015 τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις στην Ελλάδα, ενώ κατάφερε και μικρή διεύρυνση της σεζόν σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Για το 2017 υποστήριξε ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στις συνεργασίες του ομίλου με ελληνικά ξενοδοχεία. Ισχυρή παρουσία έχει ο όμιλος στη χώρα μας και μέσω των επτά ξενοδοχειακών του αλυσίδων, καθώς έχει εντάξει στο ξενοδοχειακό του χαρτοφυλάκιο περίπου 40 μονάδες σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Χόφμαν, η TUI για το 2017 έχει αποφασίσει να αυξήσει το πρόγραμμα της κρουαζιέρας σε ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς (Σαντορίνη, Πειραιάς, Ρόδος, Νάξος, Σκιάθος, Κέρκυρα).

Ο όμιλος μέσω των τριών εταιρειών κρουαζιέρας που ελέγχει (TUI Cruises, Hapag-Lloyd Cruises και Thomson Cruises), διαθέτει στόλο 14 κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, καθώς η TUI Cruises μέχρι το 2019 θα προσθέσει στο στόλο της τρία πλοία.

Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, του Thomas Ellerbeck (φωτογραφία), μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Oμίλου TUI και του Μιχάλη Μαυρόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services, με στόχο την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και σε επιμέρους θεματικούς τομείς όπως η κρουαζιέρα.

Επιπλέον εξετάστηκαν προτάσεις προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που η TUI ενδιαφέρεται να υλοποιήσει στην Ελλάδα για τη σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων μέσα από την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Ο Τhomas Ellerbeck δήλωσε: «Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI παγκοσμίως. Η TUI έχει μακρά παράδοση και ισχυρή παρουσία στην χώρα και αυτό όχι μόνο με τα φημισμένα ξενοδοχεία της, όπως είναι η Robinson, αλλά και με τα κρουαζιερόπλοιά της. Φέτος, τα κρουαζιερόπλοια των τριών εταιρειών κρουαζιέρας, έχουν προγραμματίσει 120 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια. Θεωρούμε το Υπουργείο Τουρισμού έμπιστο και αξιόπιστο συνεργάτη και επιδιώκουμε στενή συνεργασία και τώρα και στο μέλλον».

 

Post Tags
Share Post