Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

TUI: Το 2022 το αργότερο θα δούμε πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού

 

Για το ενδεχόμενο κατάργησης έως και 8.000 θέσεων εργασίας προειδοποιεί η TUI, καθώς ο μεγάλος τουριστικός όμιλος επιδιώκει τη μείωση των δαπανών έως και 30%, ώστε να αντεπεξέλθει στις αρνητικές συνέπειες λόγω κορονοϊού.

Η TUI εκτιμά ότι κύκλος εργασιών και κέρδη θα είναι σημαντικά χαμηλότερα στο τρέχον οικονομικό έτος, με την εξοικονόμηση δαπανών να αναπληρώνει εν μέρει τη ζημιά.

Η TUI έχει ήδη λάβει δάνειο 1,8 δισ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις στη Γερμανία, καθώς το Μάρτιο αναγκάσθηκε να ματαιώσει το σύνολο του προγράμματος ταξιδίων και διακοπών.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη θέτουν εν αμφιβόλω και την καλοκαιρινή σεζόν, καθώς εκατομμύρια τουρίστες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για τα σχέδια διακοπών τους.

«Στόχος μας είναι η μόνιμη μείωση των δαπανών κατά 30% στο σύνολο του ομίλου. Και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε 8.000 θέσεις παγκοσμίως», αναφέρει η TUI σε ανακοίνωσή της.

H ΤUI απασχολεί 70.000 εργαζομένους στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και 60.000 σε μήνες χαμηλότερης ταξιδιωτικής κίνησης.

Η αναδιάρθρωση θα επηρεάσει τις αεροπορικές της δραστηριότητες, με την εταιρεία να σχεδιάζει και την πώληση μη – κερδοφόρων δραστηριοτήτων.

Ο τουρισμός θα ανακάμψει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση έως το 2022 το αργότερο και οι διακοπές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν και πάλι τον Ιούλιο, δήλωσε ο Φριτς Γιούσεν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post