Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

TUI: Το 2022 το αργότερο θα δούμε πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού

 

Για το ενδεχόμενο κατάργησης έως και 8.000 θέσεων εργασίας προειδοποιεί η TUI, καθώς ο μεγάλος τουριστικός όμιλος επιδιώκει τη μείωση των δαπανών έως και 30%, ώστε να αντεπεξέλθει στις αρνητικές συνέπειες λόγω κορονοϊού.

Η TUI εκτιμά ότι κύκλος εργασιών και κέρδη θα είναι σημαντικά χαμηλότερα στο τρέχον οικονομικό έτος, με την εξοικονόμηση δαπανών να αναπληρώνει εν μέρει τη ζημιά.

Η TUI έχει ήδη λάβει δάνειο 1,8 δισ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις στη Γερμανία, καθώς το Μάρτιο αναγκάσθηκε να ματαιώσει το σύνολο του προγράμματος ταξιδίων και διακοπών.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη θέτουν εν αμφιβόλω και την καλοκαιρινή σεζόν, καθώς εκατομμύρια τουρίστες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για τα σχέδια διακοπών τους.

«Στόχος μας είναι η μόνιμη μείωση των δαπανών κατά 30% στο σύνολο του ομίλου. Και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε 8.000 θέσεις παγκοσμίως», αναφέρει η TUI σε ανακοίνωσή της.

H ΤUI απασχολεί 70.000 εργαζομένους στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και 60.000 σε μήνες χαμηλότερης ταξιδιωτικής κίνησης.

Η αναδιάρθρωση θα επηρεάσει τις αεροπορικές της δραστηριότητες, με την εταιρεία να σχεδιάζει και την πώληση μη – κερδοφόρων δραστηριοτήτων.

Ο τουρισμός θα ανακάμψει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση έως το 2022 το αργότερο και οι διακοπές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν και πάλι τον Ιούλιο, δήλωσε ο Φριτς Γιούσεν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post