Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Κρήτη: Σε τροχιά υλοποίησης δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στο νομό Λασιθίου

 

Δύο νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις εισέρχονται σταδιακά σε τροχιά υλοποίησης στην Κρήτη.

 

1. Sitia Bay Resort

Το Sitia Bay Resort, σε έκταση συνολικά 2.700 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια περιοχή του Όρμου Φανερωμένης στη Σητεία, ιδιοκτησίας της Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., θα περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο, κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα χωρητικότητας 85 σκαφών και δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν συνολικά 300 πολυτελείς κατοικίες.

Η επένδυση, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται ύστερα από τουλάχιστον 10 χρόνια διαδικασιών, σε ώριμο αδειοδοτικά στάδιο, θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 5άστερο ξενοδοχείο 357 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων, συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων και μαρίνα 85 θέσεων, ενώ σε έκταση 205 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν 100 εξοχικές κατοικίες.

Σε δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί οικιστική περιοχή τουριστικής κατοικίας, καθώς και γήπεδο γκολφ 18 οπών σε έκταση 1.500 περίπου στρεμμάτων σε όμορη θέση.

Η Ικτίνος Ελλάς συνεχίζει βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τη δημιουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, χωρίς ακόμη να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, ενώ θα αναζητηθεί μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα για να αναλάβει τη διαχείριση του (management).

 

2. Minoan Group

Η βρετανική εταιρεία Minoan Group Plc. βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εύρεση επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος που θα δημιουργηθεί σε έκταση 25.000 στρεμμάτων στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου, ιδιοκτησίας του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή».

Η εν λόγω έκταση έχει εκμισθωθεί στη βρετανική επενδυτική εταιρεία Minoan Group Plc από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Αυτήν την περίοδο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές προκειμένου να συσταθεί ένα κοινοπρακτικό σχήμα, υπό τη «σκέπη» του οποίου θα αναπτυχθεί η μία από τις συνολικά πέντε ζώνες ξενοδοχείων και εξοχικών βιλών, που προβλέπονται για την έκταση.

Βάσει της πρότασης που έχει γίνει, η Minoan Group θα εισφέρει μέρος της έκτασης στο νέο αυτό σχήμα, με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή να αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει και να αναπτύξει το ακίνητο, όπως επίσης και να επιλέξει το διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο, που θα διαχειριστεί τα ακίνητα που θα κατασκευαστούν.

Το σχέδιο, που προβλέπει την ανάπτυξη υποδομών φιλοξενίας συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η Minoan έχει προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικών και σχεδιαστικών γραφείων, που έχουν αναλάβει το σχεδιασμό των ξενοδοχείων και των κατοικιών, με στόχο την επίτευξη μιας ιδιαίτερης και ελκυστικής αισθητικής.

 

Πηγές: www.capital.grwww.economistas.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram