Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Trivago: Η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων

TRIVAGO2

Οι ελληνικοί προορισμοί αποτελούν και το φετινό καλοκαίρι αγαπημένη επιλογή πολλών ξένων τουριστών. Πόσο τους κοστίζει, όμως, η διαμονή για το μήνα Αύγουστο; Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές; Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε άλλους ελληνικούς προορισμούς; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το φετινό Αύγουστο.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 28η θέση, μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων αυτό το μήνα, με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή για δίκλινο δωμάτιο να ανέρχεται στα 113 ευρώ, 21% χαμηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, αλλά 25,6% υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο.

Η ακριβότερη μέση τιμή ανάμεσα σε 50 πόλεις συναντάται στο Μονακό, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους κατά μέσο όρο 476 ευρώ, 10,2% περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα και 7% περισσότερο συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό ποσό.

TRIVAGO3

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών
Η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι οι προορισμοί με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές. Το φετινό Αύγουστο η μέση τιμή της Σαντορίνης διαμορφώνεται στα 412 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ για τη Μύκονο η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 507 ευρώ.

Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Πηγή: www.checkin.trivago.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Αμαλίας Σπυράτου στο checkin.trivago.gr

Share Post