Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η trivago αποκαλύπτει τις τάσεις του χειμώνα στην Ελλάδα για το 2018

Ποιους προορισμούς θα προτιμήσουν φέτος το χειμώνα οι Έλληνες και οι ξένοι τουρίστες; Πόσες μέρες θα πάνε διακοπές; Ποιες είναι οι μέσες προτιμώμενες τιμές; Ποιες εθνικότητες θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος το χειμώνα; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και μας αναλύει τις τάσεις του χειμώνα του 2018.

Προορισμοί, οι οποίοι προσφέρονται για χειμερινά σπορ, όπως το Μέτσοβο, τα Καλάβρυτα, η Αράχωβα, η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα Κορινθίας, βρίσκονται στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών των Ελλήνων. Οι κοντινές πόλεις στην Αθήνα, Ναύπλιο και Λουτράκι, φαίνεται να προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Η Σαντορίνη αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό και τη χειμερινή περίοδο για τους ξένους τουρίστες. Τέσσερις από τους δέκα τοπ προτιμώμενους προορισμούς για τους τουρίστες από το εξωτερικό, βρίσκονται στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία.

Οι ξένοι τουρίστες θα προτιμήσουν κι άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Χώρα της Μυκόνου, τα Χανιά και την Πόλη της Ρόδου. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποτελούν την πρώτη και τρίτη επιλογή των διεθνών ταξιδιωτών αντίστοιχα. Μέσα στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών βρίσκεται και η παραλία της Κατερίνης, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.

 

 

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην www.trivago.gr μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2016 και της 15ης Ιανουαρίου 2018 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2017 και της 28ης Φεβρουαρίου 2018.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα της trivago.

Post Tags
Share Post