Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

 

Ξενοδοχειακή εταιρεία έλαβε το πράσινο φως για την αλλαγή χρήσης των δύο επταώροφων κτηρίων γραφείων που βρίσκονται στην οδό Ερμού 15 – 17 σε ξενοδοχείο. Το κτήριο που βρίσκεται στον αριθμό 15 του γνωστού εμπορικού δρόμου ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, ενώ αυτό που είναι στον αριθμό 17 ανήκει σε ιδιώτη.

Το project προβλέπει τη λειτουργική συνένωση των δύο κτηρίων, την αλλαγή όψης τους και την κατασκευή πισίνας στο τελευταίο δώμα. Εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, ενώ η δυναμικότητα της μονάδας υπολογίζεται σε 80 δωμάτια.

Επιπλέον, στις οδούς Θεοφιλοπούλου 18 και Μεναίχμου στο Νέο Κόσμο, η εταιρεία «B for boutique hotels» εξασφάλισε έγκριση δόμησης για την αλλαγή χρήσης κτηρίου γραφείων σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Το πέντε ορόφων κτήριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 330 τ.μ., με το εμβαδόν του να ανέρχεται σε 986 τ.μ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, τον προσεχή Απρίλιο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο νέα boutique hotels στη Λεωφόρο Καλλιρόης κοντά στο Ναό του Ολυμπίου Διός και στη Λεωφόρο Συγγρού σε κοντινή απόσταση από την Ακρόπολη.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δελεβέγκου στο capital.gr

Σημείωση eTravel News

 

1. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ στο newmoney.gr, τα κτήρια στην Ερμού 15 – 17 (φωτογραφία), έχουν νοικιαστεί από Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Κρήτη.

 

Φωτογραφία: www.google.com/maps

 

2. Στο site της εταιρείας «B for boutique hotels» διαβάσαμε ότι:

α. Το ξενοδοχείο στις οδούς Θεοφιλοπούλου 18 και Μεναίχμου (σχεδόν δίπλα στη λεωφόρο Καλλιρρόης και πολύ κοντά στη λεωφόρο Συγγρού), θα ονομάζεται «Athens Signature» και θα λειτουργήσει το Μάιο με 35 δωμάτια και σουίτες και ένα εστιατόριο.

 

To Athens Signature Hotel (φωτογραφίες: www.b4bhotels.com)

 

 

β. Το δεύτερο boutique ξενοδοχείο της ίδιας εταιρείας, ανοίγει τον Ιούλιο στη λεωφόρο Συγγρού και θα ονομάζεται «Athens 365».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Βούρβαχη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μετατροπή κτηρίου σε boutique ξενοδοχείο. Λογικά πρόκειται για το Athens 365…

 

Το κτήριο όπως ήταν παλιότερα

 

Φωτογραφία: www.google.com/maps

 

… και όπως το φωτογραφήσαμε στις 18/02/2018, με τις εργασίες μετατροπής του σε ξενοδοχείο σε εξέλιξη