Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Τρία νέα boutique ξενοδοχεία ανοίγουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 

Σε boutique ξενοδοχεία θα μετατραπούν τρία κτήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

  

1. Ένα από τα πλέον εμβληματικά κτήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αναφορά στη γερμανική Κατοχή αγοράστηκε από όμιλο Iσραηλινών επιχειρηματιών για να γίνει ξενοδοχείο πολυτελείας. Πρόκειται για το ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» επί της Εγνατίας Οδού 2 – 4, όπου σήμερα στεγάζεται ιδιωτικό κολέγιο (φωτογραφία), που είχε επιταχθεί από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες εγκατέστησαν τμήματα των υπηρεσιών τους στους χώρους του.

Κατασκευασμένο στο τέλος της δεκαετίας του ’20, λειτούργησε στο Μεσοπόλεμο, ως ξενοδοχείο, πόλος έλξης και συνάθροισης, προσωπικοτήτων της πολιτικής, του επιχειρείν, της τέχνης και του πνεύματος.

Με την κατάληψη της πόλης το 1941 από τους Γερμανούς επιτάχθηκε, μαζί με άλλα κτήρια, για τη στέγαση των μηχανισμών διοίκησης και καταστολής, ενώ με την απελευθέρωση φιλοξένησε για μερικούς μήνες το αρχηγείο του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

2. Πενταώροφο κτήριο (φωτογραφία) που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου 72, το οποίο σήμερα είναι άδειο, έχει αγοραστεί από Ισραηλινό επιχειρηματία με σκοπό τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου 14 δωματίων με 35 κλίνες.

Το κτήριο της Αγίου Δημητρίου 72 κατασκευάστηκε το 1937 και βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Κρίθηκε διατηρητέο μνημείο το 2016, καθώς -όπως αναφέρει η συγκεκριμένη απόφαση- «η κύρια όψη του κτηρίου (επί της οδού Αγίου Δημητρίου) και το κλιμακοστάσιο χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα αξιόλογα παραδείγματα μοντερνισμού με ευρηματικούς χειρισμούς στοιχείων Art Deco».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στους πέντε ορόφους θα υπάρχουν δωμάτια, ενώ το ισόγειο και το ημιυπόγειο θα φιλοξενήσουν κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή τη ρεσεψιόν, την αίθουσα πρωινού και πιθανόν ένα σημείο πώλησης αναμνηστικών.

Επιπλέον, στην πίσω πλευρά του κτηρίου θα τοποθετηθεί και εξωτερικός ανελκυστήρας, που θα εξυπηρετεί όλους τους ορόφους.

3. Ένα νέο ξενοδοχείο πρόκειται να προστεθεί στην ξεχωριστή ιστορική γειτονιά της Πλατείας Εμπορίου, με τη μετατροπή του διατηρητέου κτηρίου στη γωνία των οδών Αγίου Μηνά και Κατούνη (φωτογραφία).

Επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας τις κατασκευές, ενοικίασε με long lease το διατηρητέο επί της Αγίου Μηνά 1, ακίνητο κατασκευασμένο το 1926, που ανήκει σε μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών, φιλοξενούσε παλαιότερα, στους ορόφους, γραφεία επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ενώ σήμερα από επιχειρήσεις εστίασης χρησιμοποιούνται μόνο τα καταστήματα του ισογείου και το δώμα.

Στα περίπου 1.200 τ.μ. του ακινήτου, που βρίσκεται στην τόσο ιδιαίτερη περιοχή των Άνω Λαδάδικων του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, θα δημιουργηθεί ένας χώρος φιλοξενίας, υψηλής κατηγορίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πηγές: Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ του Σταύρου Τζίμα ΕΔΩ στο kathimerini.gr, του Γιώργου Δώρα ΕΔΩ στο voria.gr και της Άννης Καρολίδου ΕΔΩ στο grtimes.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media