Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τα Τρία – Πέντε Πηγάδια Νάουσας

Παράταση για τις 20 Απριλίου 2018 πήρε ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια ενοικίαση (30 χρόνια) του Χιονοδρομικού Κέντρου Τρία – Πέντε Πηγάδια, στη Νάουσα της Ημαθίας, που προκηρύχθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το χιονοδρομικό κέντρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις επενδυτές, δύο από την Ελλάδα και ένας από τη Ρωσία, οι οποίοι ζήτησαν να παραταθεί η διαδικασία προκειμένου να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο business plan, όπως προβλέπουν οι όροι για την κατάθεση πρότασης στο σχετικό διαγωνισμό.

Οι όροι του διαγωνισμού προβλέπουν την υλοποίηση επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ την πρώτη τριετία με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών. Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν κληθεί να καταθέσουν στο business plan το σχέδιό τους για την ανάδειξη του χιονοδρομικού κέντρου σε θέρετρο τεσσάρων εποχών και άρα θα χρειαστεί να κάνουν επενδύσεις μεγαλύτερου ύψους.

Ο επενδυτής που θα αναλάβει το χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει, εντός της πρώτης τριετίας, να προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:

 

⦁ Αναβάθμιση του ξενοδοχείου ski in – ski out σε κατηγορία τουλάχιστον 4 αστέρων και δημιουργία γυμναστηρίου, με σύγχρονες προδιαγραφές.

⦁ Αναβάθμιση και συντήρηση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, μεταφοράς χιονοδρόμων του Χιονοδρομικού Κέντρου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

⦁ Επέκταση του υφιστάμενου συστήματος τεχνητής χιόνωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου κατά έξι επιπλέον κανόνια παραγωγής τεχνητού χιονιού.

⦁ Δημιουργία δεύτερου γηπέδου ποδοσφαίρου, το οποίο κατ’ εξαίρεση θα πρέπει να αποπερατωθεί εντός επταετίας από την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης.

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 – 5 Πηγάδια βρίσκεται στο όρος Βέρμιο, σε υψόμετρο 1.430 – 2.005 μ. και απέχει 17 χλμ. από την πόλη της Νάουσας.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Φωτιάδη στο voria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας