Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα του Αλίμου

Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) παρέλαβε χθες τρεις δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού μακροχρόνιας ενοικίασης της μαρίνας του Αλίμου για 40 χρόνια.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα εξής επενδυτικά σχήματα:

 

• ΑΒΙΑΡΕΠΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ

• ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

• LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ

 

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) για να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που θα προκριθούν. Μέσω της νέας αυτής στρατηγικής, το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής του διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το ελληνικό Δημόσιο.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα εκπαιδευτούν στη χρήση της πλατφόρμας, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό του Ταμείου, τo e-Auction αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όροι του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα του Αλίμου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο καθώς μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1.100 σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών, προβλέπουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα δημιουργίας ξενοδοχείου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram