Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Η Τουρκία «μπλοκάρει» τον τουρκικό τουρισμό προς τα ελληνικά νησιά

Απαγορεύει το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών σε επαγγελματικά σκάφη αναψυχής και απλά επιβατικά πλοία με τη σημαία της χώρας τον απόπλου προς τα ελληνικά νησιά, μετά την κατάσχεση από τις ελληνικές αρχές 11 πλοίων για παραβίαση των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών.

Τα 11 πλοία κατασχέθηκαν γιατί οι Τούρκοι ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών πωλούσαν «μαύρες» κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, σε εντολή που απεστάλη προς τις κατά τόπους λιμενικές αρχές της γειτονικής χώρας, η απαγόρευση ισχύει για τα σκάφη αναψυχής από τις 25 Σεπτεμβρίου και για τα επιβατικά από τις 12 Οκτωβρίου.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να ερευνά και να κατάσχει τόσο μικρά σκάφη, κάτω των 24 μέτρων, επικαλούμενη παραβίαση κανόνων, θέτει σε κίνδυνο το καθεστώς «λευκής σημαίας» της Τουρκίας. Είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Αχμέτ Αρσλάν, προσθέτοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε τον απόπλου προς την Ελλάδα, όσο η χώρα τηρεί αυτή τη στάση».

 

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.in.gr