Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σχέδιο τουριστικής προβολής τριετίας διαμορφώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού σχεδιάζει τη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής, της επόμενης τριετίας, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Έτσι, χθες Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Πάτρα, εκπροσώπων φορέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου και παρουσιάστηκε το υπό διαμόρφωση σχέδιο.

«Ζητούμε από όλους προτάσεις, ώστε το τελικό σχέδιο προβολής να εμπλουτιστεί από στοχευμένες δράσεις. Ζητούμε από όσους έχουν γνώση του τουριστικού προϊόντος να προσφέρουν με την πολύτιμη εμπειρία τους. Πιστεύουμε ότι η οικονομία της φιλοξενίας είναι εκείνη που θα μας δώσει ώθηση, δεδομένου ότι με τον τουριστικό κλάδο συνδέονται 400 επαγγέλματα», σημείωσε ο κ. Καρπέτας.

Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και του τουριστικού κλάδου που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι πρόκειται να διατεθεί σημαντικό κονδύλι για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι αντίστοιχο πρόγραμμα δεν είχε υλοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Αντίστοιχη διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί στην Ηλεία, ενώ την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, έχει προγραμματιστεί σχετική συνάντηση στο Μεσολόγγι.