Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής στην Κωνσταντινούπολη

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε τις τουριστικές δυνατότητες της Αττικής την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των εγκαινίων του τρίτου καταστήματος του Επίσημου Εξουσιοδοτημένου Παρόχου Θεωρήσεων για την Ελλάδα, Kosmos Visa Center, που έγιναν στην περιοχή Αλτουνιζαντέ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Εξωτερικού του ΕΟΤ Τουρκίας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, συγκέντρωσε εκπροσώπους έντυπων και ηλεκτρονικών τουρκικών μέσων ενημέρωσης που κάλυψαν το γεγονός, όπως είναι το ΝΤV Τουρκίας, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας και η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας POSTA, καθώς και επιφανή στελέχη του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου της Κωνσταντινούπολης.

Η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπήθηκε από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για τον Τουρισμό, Ελένη Δημοπούλου (φωτογραφία) και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθηνά Κολυβά, οι οποίες είχαν σημαντικές επαφές με τους μεγαλύτερους tour operators της Τουρκίας.

Η κα Δημοπούλου δήλωσε ότι: «Εμβαθύνουμε με σταθερότητα τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις μας με την τουρκική τουριστική αγορά, θεωρώντας ότι έχει μεγάλη δυναμική για την Αθήνα και την Αττική γενικότερα (city and short break destination). Οι Τούρκοι επισκέπτες δείχνουν μεγάλη προτίμηση, λόγω της εγγύτητας του προορισμού και από το 2016 εργαζόμαστε συστηματικά με τους συντελεστές της τουρκικής αγοράς, στοχεύοντας στην αύξηση των επισκεπτών από τη γείτονα χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kosmos Visa Center, το οποίο έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τις θεωρήσεις για την Ελλάδα, έχει καταγράψει αύξηση της ζήτησης για θεωρήσεις προς τη χώρα μας, γεγονός που οδήγησε στην ανάγκη για δημιουργία τρίτου καταστήματος στην Κωνσταντινούπολη (δεύτερο στην ασιατική πλευρά της πόλης). Το νέο κατάστημα θα εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, κοινό VIP, υψηλού εισοδηματικού και επιχειρηματικού προφίλ, γεγονός που σημαίνει ότι η προβολή της Περιφέρειας Αττικής θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram