Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Τουρισμός: Ο πιο ανθεκτικός τομέας της οικονομίας μέχρι τώρα…

O τουρισμός έχει μια τεράστια ικανότητα επαναφοράς και ανάκαμψης και το γράφημα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization) δείχνει ότι γεγονότα με «παγκόσμια απήχηση» (11η Σεπτεμβρίου 2001: Τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, η επιδημία του SARS που ξεκίνησε το 2002 – 2003 πάλι από την Κίνα, η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2008 από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε το 2009 στον υπόλοιπο κόσμο), δεν εμπόδισαν την ανοδική του πορεία.

Στις 6 Μαρτίου ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο παγκόσμιος αριθμός των τουριστών εκτιμάται ότι θα μειωθεί 1% – 3% το 2020, σε σχέση με το 2019, λόγω του κορονοϊού, έναντι αρχικής πρόβλεψης για αύξηση κατά 3% – 4%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Η μείωση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 30 – 50 δισεκατομμύρια δολάρια οι τουριστικές εισπράξεις σε σχέση με το 2019.

Ακόμη η ακριβής διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού είναι άγνωστη, άρα το πιθανότερο είναι σύντομα ο Οργανισμός να αναθεωρήσει εκ νέου τις προβλέψεις του προς τα κάτω…

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media