Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τουρισμός – Επισιτισμός: Νέο πρόγραμμα στήριξης για τους εργαζομένους

 

Πρόσληψη 100.000 εποχικά εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό, ενώ θα υπάρχει και κρατική μισθολογική επιδότηση ύψους 200 ευρώ.

Οι δύο αυτοί κλάδοι απασχολούν αρκετούς εποχικά εργαζόμενους και εάν δεν δοθούν κίνητρα, οι εργαζόμενοι αυτή τη σεζόν δεν θα μπορέσουν να εργαστούν. Αποτέλεσμα θα παραμείνουν στους καταλόγους των ανέργων.

Εκεί έρχεται να εστιάσει το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων το οποίο θα επεκταθεί και για τους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις του τουρισμού ή του επισιτισμού θα μπορούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσω του προγράμματος και θα επιδοτείται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδότη – εργαζόμενου, αλλά και μισθού ύψους 200 ευρώ για διάστημα έξι μηνών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα;

Οι επιχειρήσεις με πολύ χαμηλότερο κόστος θα μπορέσουν τη φετινή σεζόν να προσλάβουν εργαζόμενους μέσω του προγράμματος ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Δεν θα πληρώνουν καθόλου εισφορές για το διάστημα της επιδότησης, αλλά θα υπάρχει και σημαντική μισθολογική ελάφρυνση.

Οι εργαζόμενοι που θα προσλαμβάνονται στις νέες θέσεις εργασίας δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Μετά την έγκριση της αίτησης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης, οι επιχειρήσεις αυθημερόν από την έγκριση της αίτησης, θα πρέπει να προχωρούν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του εργαζόμενου.

 

Πηγή: www.moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post