Δευτέρα 29 Μαϊου 2023

Ο ρωσικός tour operator Biblio Globus καταγγέλει ξενοδοχείο στο Φαληράκι της Ρόδου

Ο Ευριπίδης Σαμαράς, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Big Travel, που συνεργάζεται με το ρωσικό tour operator Biblio Globus, ο οποίος φέρνει μεγάλο αριθμό τουριστών από τη Ρωσία στη χώρα μας, καθώς έχει συνεργασία με περίπου 1.000 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλει τις δύο εταιρείες που διαχειρίζονται ξενοδοχείο στο Φαληράκι της Ρόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο Φαληράκι «το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει από το πρακτορείο μας μεγάλες προκαταβολές, μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα overbookings, έχει αθετήσει τους περισσότερους όρους των συμβάσεών μας, αλλά παρόλες τις προσπάθειες καλής θελήσεως εκ μέρους μας, δεν σέβεται τη σύμβασή μας και με ανυπόστατους, καταχρηστικούς και ποινικά επιλήψιμους τρόπους, προσπαθεί συνεχώς να μην παράσχει τις υπηρεσίες που απορρέουν από αυτήν».

Ο κ. Σαμαράς εκτός από τις νομικές ενέργειες (αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) εναντίον των δύο εταιρειών που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με επιστολή του προχώρησε σε ενημέρωση – καταγγελία προς το υπουργείο Τουρισμού, τη Διεύθυνση Τουρισμού Δωδεκανήσου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), το Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) κ.ά.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά οι δύο εταιρείες που διαχειρίζονται το ξενοδοχείο παραβίασαν την προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου και δεν δέχτηκαν τις κρατήσεις που έγιναν για το διάστημα 23/05 – 29/09/2018, με αποτέλεσμα πολλοί πελάτες του από τον Biblio Globus να ταλαιπωρηθούν, αφού αναγκάστηκε να τους μεταφέρει σε άλλα ξενοδοχεία, αλλά και να υποστεί μεγάλη δυσφήμιση λόγω της παράνομης συμπεριφοράς του ξενοδοχείου.

Έτσι, ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον των εταιρειών που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο ξενοδοχείο…

Post Tags
Share Post