Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

To μετρό της Αθήνας στα 10 καλύτερα του κόσμου

FROMMERS

 

Μπορεί στην καθημερινότητά μας να το παίρνουμε ως δεδομένο και να διασχίζουμε τους χώρους του βιαστικά, για έναν επισκέπτη όμως το μετρό της Αθήνας είναι ένα από τα πράγματα που αξίζει να δεις στην ελληνική πρωτεύουσα. Πρόσφατα, ο αμερικανικός ταξιδιωτικός οδηγός Frommer’s κατέταξε το μετρό της Αθήνας ανάμεσα στα δέκα καλύτερα του κόσμου, λόγω του συνδυασμού ορισμένων σταθμών με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

«Μετρό που αξίζουν τη βόλτα» τιτλοφορείται το σχετικό θέμα του Frommers.com, που επιχειρεί να συγκρίνει πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συστήματα υπόγειου σιδηροδρόμου.

Το κείμενο του ταξιδιωτικού οδηγού αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στο Μετρό της Αθήνας, το οποίο συμπεριλαμβάνει στα δέκα καλύτερα του κόσμου. «Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα ήταν η δημιουργία του Μετρό, ενός συστήματος που φιλοξενεί τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες εκσκαφής (τείχη, συστήματα ύδρευσης, αγγεία, ακόμα και σαρκοφάγους). Αξίζει μια επίσκεψη στους σταθμούς Συντάγματος, ή της Ακρόπολης για να δείτε τα αρχαιολογικά ευρήματα, ή την Εθνική Άμυνα για τα έργα σύγχρονης τέχνης», σημειώνει.

Στο ίδιο κείμενο ο συντάκτης του ταξιδιωτικού οδηγού συμπεριλαμβάνει τα Μετρό της Μόσχας (ένα από τα παλαιότερα και, κατά κοινή ομολογία, το πιο λαμπρό του κόσμου), του Λονδίνου, της Στοκχόλμης, του Τόκιο, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Ντουμπάι, του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνου.

Ο εκδοτικός οίκος Frommer’s ιδρύθηκε το 1957 και έχει εκδώσει περισσότερους από 350 ταξιδιωτικούς οδηγούς, πουλώντας πάνω από 75 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Λιάλιου στο kathimerini.gr