Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Το Φθινόπωρο ανοίγει το 5άστερο Hydrama Grand Hotel στη Δράμα

Το κτήριο όπως είναι σήμερα με τα έργα σε εξέλιξη

Το κτήριο όπως είναι σήμερα με τα έργα σε εξέλιξη

Η ιστορική Καπναποθήκη Σπήρερ στο κέντρο της πόλης της Δράμας, στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, μετατρέπεται από το μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο «3SK Στυλιανίδης» σε ένα μοντέρνο 5άστερο city hotel, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του το Φθινόπωρο.

Πρόκειται για διατηρητέο τετραώροφο κτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1924 από τον Ελβετοεβραίο καπνέμπορο Hermann Spierer και λειτούργησε ως καπναποθήκη, δημιούργημα του Αυστριακού αρχιτέκτονα Konrad von Vilas, εμβαδού περίπου 7.500 τ.μ.

Κατά την ανακατασκευή του κτηρίου δεν πραγματοποιήθηκε καμία παρέμβαση στον ξύλινο εσωτερικό του σκελετό, αλλά ούτε και στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τα σχέδια που εκπόνησε το αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης.

Το Hydrama Grand Hotel θα διαθέτει 73 δωμάτια και σουίτες (64 δωμάτια από 26 έως 33 τ.μ. και εννέα σουίτες με την προεδρική να φτάνει τα 105 τ.μ.).

HYDRAMA2

Φωτορεαλιστική απεικόνιση δωματίου

Το κτήριο πριν την ανακατασκευή

Το κτήριο πριν την ανακατασκευή

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει δύο εστιατόρια (ένα a la carte με μοντέρνα ελληνική κουζίνα και ένα all day café restaurant), jazz bar, διώροφο spa – γυμναστήριο και αίθουσα συνεδρίων (Hydrama Ballroom), η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια μέχρι 240 ατόμων και θα χωρίζεται σε δύο μικρότερες (Hall 1 και Hall 2).

Ιδιοκτήτης του ιστορικού κτηρίου είναι εδώ και λίγα χρόνια ο Κρητικός επιχειρηματίας Μανώλης Λεδάκης (Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΑΧΥΔΟΜΗ Α.Ε.).

Tο κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 16,8 εκατ. ευρώ.

Πηγές: www.athinorama.gr, www.agelioforos.gr
Φωτογραφίες: www.athinorama.gr, www.3sk.gr, www.tachydomi.gr

 

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο του Δημήτρη Σταθόπουλου για το Hydrama Grand Hotel στο athinorama.gr

Share Post