Το τσίπουρο μπορεί να είναι «εκλεπτυσμένο ποτό» και να ανήκει και στην υψηλή γαστρονομία, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα διεθνούς συνεργασίας των επαγγελματιών του Βόλου.
Το Φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιαστεί, σε διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις, το «εγχείρημα» της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας που αφορά στο «δέσιμο» του τσίπουρου με γκουρμέ πιάτα.
Φιλοδοξώντας να αλλάξει την «οπτική» σύμφωνα με την οποία το τσίπουρο περιορίζεται σε συγκεκριμένους μεζέδες, η Ένωση ξεκίνησε, ήδη, τη συνεργασία της με Ελληνοαυστραλό σεφ για να αποδείξει πως το τσίπουρο μπορεί να είναι «εκλεπτυσμένο ποτό» και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως τελικά μπορεί να ανήκει και στην υψηλή γαστρονομία.
«Από τον Οκτώβριο και έπειτα προγραμματίζεται η προώθηση του τσίπουρου στο εξωτερικό και η ανάδειξή του -όπως επίσης και του Βόλου και της Μαγνησίας- με επίκεντρο την ιδιαιτερότητα που στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρουσιάζει η γαστρονομία της περιοχής, κύριο στοιχείο της οποίας είναι τα τσιπουράδικα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Αθανασός.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο «παιδί» των -πιστοποιημένων με ISO- τσιπουράδικων του Βόλου και της Μαγνησίας- το TUVOLU, το οποίο έκανε την πρώτη του «εμφάνιση» το Μάιο και κατάφερε να κερδίσει τις προτιμήσεις των πελατών των τσιπουράδικων. Τα βασικά συστατικά του TUVOLU που είναι το πηλιορείτικο μήλο, αλλά και οκτώ βότανα, του έδωσαν τη δυνατότητα να «κατακτήσει τις καρδιές» των επισκεπτών της περιοχής.
Η Ένωση Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας επικεντρώνει την προσοχή της στην περαιτέρω εκπαίδευση των ιδιοκτητών των τσιπουράδικων στη διαδικασία παρασκευής των μεζέδων και την επιλογή των υλικών που προέρχονται από ντόπιους καλλιεργητές.
Πηγή: ΑΠΕ