Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Τιμητική διάκριση για τον CapsuleT στα Tourism Awards 2022

Με τιμητικό βραβείο διακρίθηκε για το έργο και τις δράσεις του ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, ο πρώτος και ο μοναδικός επιταχυντής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τεχνολογικές startup τουρισμού στην Ελλάδα – πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), στα βραβεία του τουριστικού κλάδου Tourism Awards 2022, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το βραβείο δόθηκε στη Διευθύντρια του CapsuleT, Κατερίνα Σαριδάκη από τον Υφυπουργό Έρευνας & Καινοτομίας, Χρίστο Δήμα, ενώ σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για τον επιταχυντή στη σκηνή βρέθηκε και ο εμπνευστής του και Πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Η κα Σαριδάκη, απευθυνόμενη στο γεμάτο από καταξιωμένους επιχειρηματίες, στελέχη και άλλους εκπροσώπους του κλάδου, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που η αναγνώριση των προσπαθειών μας συμπίπτει με το κλείσιμο τριών χρόνων σκληρής, αλλά και οργανωμένης δουλειάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. για τη συνεχή υποστήριξη και παρουσία του, στους Έλληνες ξενοδόχους για την υποστήριξή τους, στην ομάδα του CapsuleT για τη σκληρή δουλειά και φυσικά σε όλους τους στρατηγικούς μας συνεργάτες, τους εθελοντές – μέντορες και ομιλητές των προγραμμάτων μας που με την ενεργή συμμετοχή και την ανιδιοτελή προσφορά τους δείχνουν στις ομάδες μας τον δρόμο για ένα καλύτερο επιχειρηματικό μέλλον».

Στο πλευρό του επιταχυντή στα Tourism Awards 2022 βρέθηκαν, επίσης, τρεις ελληνικές travel tech startups, όλες τους νικήτριες ομάδες του Προγράμματος Επιτάχυνσης.

Η Vivestia, η Campsaround και η Hotellisense γεμάτες διάθεση συζήτησαν με τους εκπροσώπους του τουρισμού τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις τους, ενώ το stand τους επισκέφτηκαν – μεταξύ άλλων – η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε, Αλέξανδρος Βασιλικός.

O CapsuleT ξεκίνησε το έργο του το 2019 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει:

Τέσσερις κύκλους Προγράμματος Επιτάχυνσης
Τρεις νεανικούς διαγωνισμούς Idea Platform
80 εργαστήρια για ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες
Πάνω από 1.500 ώρες συνεδριών καθοδήγησης
35 on-site visits και πολυάριθμες συναντήσεις σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία
29 συμμετοχές σε εκδηλώσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator έχει καταφέρει να βοηθήσει μέσα από τα προγράμματά του 70 νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο και τους 174 ιδρυτές τους, οι οποίοι πέτυχαν 39 pivot, πραγματοποίησαν 239 πιλοτικά σε ξενοδοχεία και κέρδισαν 884 πελάτες, επέκτειναν το δίκτυο τους με 56 συμβούλους και 345 στρατηγικές συνεργασίες.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media