Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Χ. Θεοχάρη με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου Αντιγόνη Μαϊστράλη

 

Τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική προβολή της Χίου, με επιπλέον ειδικές δράσεις, παρείχε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου Αντιγόνη Μαϊστράλη.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι «η Χίος, όπως και τα υπόλοιπα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, έχουν επωμιστεί το βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος. Και γι’ αυτό έχουν ανάγκη ιδιαίτερης στήριξης και προώθησης, κάτι που το Υπουργείο μας κάνει πράξη μέσω της καμπάνιας «Greek 4: For You». Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Χίος, μαζί με τη Λέσβο, τη Λέρο και τη Σάμο, προβάλλονται παγκοσμίως ως λιγότερο γνωστοί αλλά υπέροχοι προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα».

Ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε τη δυνατότητα που έχουν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου να εγγραφούν στο Visit Greece app, την καινοτόμο εφαρμογή για smartphone και tablet, η οποία αριθμεί ήδη περίπου 500.000 χρήστες.

Μέσω του Visit Greece οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου έρχονται σε απευθείας επαφή με τους ταξιδιώτες και έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο παγκόσμιο κοινό τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το Visit Greece βελτιώνεται διαρκώς και αναθεωρείται, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και από αισθητικής άποψης, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

«Αναμένουμε από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να αποστείλουν υλικό για την περιοχή τους προκειμένου το Visit Greece να εμπλουτιστεί κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Η συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού με την κα Μαϊστράλη είχε ως βασικό θέμα την τρέχουσα κατάσταση στον ξενοδοχειακό τομέα της Χίου και ευρύτερα στο νησί.

Ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε για τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες λόγω της αισθητά μειωμένης τουριστικής κίνησης στη Χίο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, η κα Μαϊστράλη τόνισε ότι «η Χίος δεν υπέστη σοβαρές υλικές ζημίες από τον πρόσφατο σεισμό στη Σάμο».

Στο πέρας της συνάντησής τους, ο Υπουργός Τουρισμού και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου συμφώνησαν ότι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία για την άμεση αντιμετώπιση κάθε ζητήματος που απασχολεί τον τοπικό τουριστικό κλάδο, αλλά και για την ενίσχυση της διαφημιστικής προβολής της Χίου διεθνώς.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media