Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Τι συζητήθηκε στο 9ο Πανελλήνιο συνέδριο του HAPCO

Στις 11 και 12 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers).

Το Συνέδριο με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, κινήθηκε κυρίως στους παρακάτω πέντε άξονες:

• δυνατότητες ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού και της βιομηχανίας MICE στη χώρα μας,
• οργανωμένη και συστηματική προώθηση της Ελλάδας, ως συνεδριακού προορισμού για όλες τις εποχές,
• συμπόρευση με τις διεθνείς τάσεις της βιομηχανίας του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού
• καινοτομία και βελτίωση παρεχομένων υπηρεσιών και
• ενίσχυση του ενδιαφέροντος των νέων για το Συνεδριακό Τουρισμό.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια της Διεθνούς Ένωσης Οργανωτών Συνεδρίων IAPCO (International Association of Professional Congress Organizers) με θέματα: «Designing the Future of Brand Experience» και «Top tips for incorporating technology into your next event» από τον Kim Myhre, Managing Director του MCI Experience.

Στο διήμερο συνέδριο συμμετείχαν και ομιλητές καταξιωμένοι στο χώρο της βιομηχανίας MICE, αλλά και από κλάδους της Τεχνολογίας, του Management, του Consulting, της Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, της Επικοινωνίας, της Διατροφολογίας κ.ά.

Η Πρόεδρος του HAPCO, Ειρήνη Τόλη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, για την ύπαρξη του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το μοναδικό συνεδριακό κέντρο στην Αθήνα, μεσαίου μεγέθους, που συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει, στη φιλοξενία διεθνών και ελληνικών συνεδρίων (με μέγιστο αριθμών συνέδρων 2.500 – 3.500 άτομα).

Επίσης επεσήμανε την έλλειψη μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Ελλάδα, ώστε να είναι η χώρα σε θέση να διεκδικήσει συνέδρια μεγάλου μεγέθους, τα οποία φιλοξενούν όλες οι χώρες της Ευρώπης, εκτός από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι, «στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να προχωρήσουμε με καινούργια τεχνολογία, να έχουμε την αρωγή του κράτους και των φορέων και εν κατακλείδι, να κατανοήσουν οι κρατικοί φορείς τη σημασία των συνεδρίων για την Ελλάδα».

Άξια προσοχής ήταν η προσπάθεια του HAPCO, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου, να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για το Συνεδριακό Τουρισμό και να τους κάνει γνωστές τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξής του, στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό προκήρυξε διαγωνισμό για προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές τουριστικών σπουδών, που θα γίνει θεσμός για όλα τα μελλοντικά συνέδρια του HAPCO.

Μετά το τέλος του διήμερου Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων και αρχαιρεσίες. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες είναι:

Πρόεδρος: Ειρήνη Τόλη
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ποδηματάς
Αντιπρόεδρος: Γεωργία Κερασίδου
Γενική Γραμματέας: Σίσσυ Λυγνού
Ταμίας: Δημήτρης Παλιούρας
Μέλη: Αντωνία Αλεξάνδρου, Κώστας Καραγιωργάκης, Εμμανουέλλα Μουσαμά, Γεωργία Τσάτσου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram