Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Τι θα περιλαμβάνουν οι δύο νέες μεγάλες επενδύσεις στην Αθήνα και στα Χανιά

 

Στον τομέα του τουρισμού θα είναι οι δύο από τις τέσσερις πρώτες «στρατηγικές» επενδύσεις που θα εξετάσει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η μακέτα του Costa Nopia από το μακρινό 2009

1. Ο κυπριακός όμιλος επιχειρήσεων Λεπτού, με μακρά παρουσία στον τουριστικό κλάδο σε Κύπρο και Ελλάδα, σχεδιάζει την «ανάπτυξη τουριστικού και παραθεριστικού θερέτρου» που θα υλοποιηθεί σε έκταση που βρίσκεται στον κόλπο της Κισσάμου του νομού Χανίων.

Το συνολικό κόστος του επένδυσης Costa Nopia ανέρχεται στα 303 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται για ένα project το οποίο χρονολογείται πάνω από 15 χρόνια.

Το Costa Nopia, που θα κατασκευαστεί σε έκταση 640 στρεμμάτων (1.000 σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα) κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό Νοπήγια, που βρίσκεται 6 χλμ. ανατολικά της Κισσάμου και 30 χλμ. δυτικά της πόλης των Χανίων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα, μεγάλο συνεδριακό κέντρο, παραθεριστικές κατοικίες (που μπορεί να φτάνουν τις 800), μαρίνα για yachts και κότερα, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά καταστήματα κ.ά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

2. Το project του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην οδό Πειραιώς (Ταύρος), αφορά την αξιοποίηση των παλαιών της εγκαταστάσεων που πρωτολειτούργησαν το 1937.

Το πλάνο προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ αφορά τη δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου, που θα περιλαμβάνει και 5άστερο ξενοδοχείο.

 

Πηγές: www.banks.com.gr, www.hania.news, www.leptosestates.com, www.tanea.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media