Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων από Γερμανία και Βρετανία

 

 

Τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες προκρατήσεις δείχνουν μια καλή σεζόν και για το 2017. Το μεγαλύτερο βάρος δίνεται (όπως πάντα) στις δύο σημαντικότερες για τον ελληνικό τουρισμό χώρες, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Από την πλευρά της βρετανικής αγοράς φαίνεται πως το 20% των αναμενόμενων τουριστών έχει ήδη κάνει κράτηση κάποιου πακέτου, ενώ η αύξηση των πωλήσεων για την Ελλάδα αγγίζει το 10% σε σύγκριση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως οι Βρετανοί τουρίστες μπορεί να φτάσουν και τα 3.000.000.

Όσον αφορά τη γερμανική αγορά, αν και η εικόνα δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, φαίνεται όμως πως και εδώ θα υπάρξει διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Φέτος πολλοί Γερμανοί επέλεξαν να κάνουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας τους λόγω του φόβου ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος και το φαινόμενο αυτό φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στην ερχόμενη σεζόν.

Αυτό σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό από την Τουρκία και την Αίγυπτο έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση στο ρυθμό των κρατήσεων. Η τελευταία δε έχει θέσει ως στόχο να προσελκύσει το 2017 1.000.000 Γερμανούς τουρίστες.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν πως το πρώτο δεκάμηνο του 2016 η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11,2%, φτάνοντας στα 3.040.000 τουρίστες, ενώ οι επισκέπτες από τη Βρετανία έφτασαν τα 2.800.000 με αύξηση κατά 21,2%. Παρόλα αυτά, προβληματισμό προκαλεί η μείωση των εσόδων στο ίδιο διάστημα, αφού οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 6,2%, ενώ οι εισπράξεις από τη Βρετανία μειώθηκαν κατά 1,2%.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Βασιλικής Κουρλιμπίνη στο capital.gr

 

Share Post