Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

H Thomas Cook ζητεί μειώσεις τιμών από Έλληνες ξενοδόχους

 

Στη μείωση του αριθμού των πακέτων διακοπών που πωλεί για την Ελλάδα προχώρησε φέτος ο μεγάλος tour operator Thomas Cook, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές του, αλλά και επειδή εκτιμά πως η ζήτηση από τις μεγάλες αγορές όπως η Βρετανία και η Γαλλία παρουσιάζει κάμψη.

Τα στελέχη της εταιρείας, δηλώνουν ότι βρίσκεται περίπου στον ίδιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρατήσεων με αυτές που είχε την αντίστοιχη χρονική στιγμή του 2018. Όμως, επειδή προβλέπει πως θα έχει δυσκολία να πωλήσει τα εναπομείναντα πακέτα, ζητεί από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται, συνολικά 44, μειώσεις τιμών.

Ο διευθυντής επικοινωνίας και μάρκετινγκ για τα ξενοδοχεία και τα resorts της εταιρείας David Child, ανέφερε ότι ο όμιλος εκτιμά πως μπορεί να πωλήσει τα εναπομείναντα κρεβάτια για τα οποία έχουν προσυνεννοηθεί, αλλά υπό την προϋπόθεση πως αυτά θα τιμολογηθούν χαμηλότερα από ό,τι αρχικά είχε ενδεικτικά συμφωνηθεί.

 

Όμως, όπως αναφέρουν Έλληνες ξενοδόχοι, οι τιμές τις οποίες είχαν συμφωνήσει τόσο με την Thomas Cook όσο και με άλλους οperators ήταν ήδη εκπτωτικές σε ποσοστό 15% – 20% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Thomas Cook αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των μεγάλων ζημιών της και της προειδοποίησης για χειρότερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και κατά το υπόλοιπο του έτους.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στο kathimerini.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post