Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Thomas Cook: «Κανένας κίνδυνος για τα 3 εκατ. τουρίστες που θα φέρουμε στην Ελλάδα το 2019»

Νέα μείωση παρουσίασαν το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου τα κέρδη, ο τζίρος και η μετοχή του μεγάλου τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

Η αβεβαιότητα που φέρνει το Brexit στη ζωή των Βρετανών, τους οδηγεί να αναβάλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για άλλα, πιο προβλέψιμα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις οι Βρετανοί βλέποντας τη στερλίνα να διολισθαίνει εν όψει αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ στρέφονται σε πιο φθηνές – και εκτός Ευρώπης – χώρες και ανάμεσα στις κερδισμένες θα είναι η Τουρκία και η Τυνησία.

Έτσι, οι αρνητικές εξελίξεις στη βρετανική τουριστική αγορά επηρεάζουν φέτος και την Ελλάδα, στην οποία το 2018 οι αφίξεις Βρετανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 11% συγκριτικά με το 2017 και έφθασαν στον αριθμό – ρεκόρ των 3,3 εκατομμυρίων.

Η Ελλάδα, παρά ταύτα, «αντέχει» περισσότερο αν συγκριθεί με άλλους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, καθώς η μείωση των κρατήσεων από τη Βρετανία το φετινό καλοκαίρι περιορίζεται στο 2,7%, ενώ φθάνει στο 6,9%, στο 7% και στο 10,6% αντίστοιχα για την Κύπρο, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

 

Την ίδια ώρα, καθησυχαστικός για τις δραστηριότητες της Thomas Cook στην Ελλάδα, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται στο διεθνή Τύπο για τη βιωσιμότητα του βρετανικού ταξιδιωτικού κολοσσού, εμφανίζεται ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου, David Child.

Ο κ. Child, επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα περίπου 3.000.000 τουρίστες που αναμένεται να φέρει φέτος η Thomas Cook στη χώρα μας, ενώ κανονικά θα προχωρήσουν και οι εξαγορές δύο ξενοδοχείων στην Κω που ανακοίνωσε πρόσφατα.

Ο κ. Child ξεκαθαρίζει πως «όλα τα πακέτα διακοπών μας είναι ασφαλισμένα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οδηγία για τα ταξιδιωτικά πακέτα, έτσι οι πελάτες μας μπορούν να μας εμπιστεύονται απόλυτα στις κρατήσεις που κάνουν για τις διακοπές τους».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης της Thomas Cook, ο κ. Child υποστηρίζει πως η εταιρεία έχει λάβει «σειρά προληπτικών μέτρων τους τελευταίους μήνες για να ενισχύσει την οικονομική της κατάσταση», ενώ σπεύδει να πει ότι «έχουμε τη στήριξη των πιστωτριών τραπεζών και των μεγάλων μετόχων μας και μόλις την εβδομάδα που πέρασε καταλήξαμε σε συμφωνία για πρόσθετη χρηματοδότηση για την επικείμενη, χαμηλή σε ταμειακές ροές, χειμερινή περίοδο».

«Έχουμε άφθονους πόρους για να λειτουργήσουμε την επιχείρησή μας και, ταυτόχρονα, ως συνήθως, η ρευστότητά μας συνεχίζει να ενισχύεται όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Πηγές: Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ του Γιώργου Μανέττα (ΕΔΩ) στο mononews.gr και του Αλέξανδρου Καψύλη (ΕΔΩ) στο tovima.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Share Post