Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Θετικά μηνύματα για τα νησιά του Ιονίου από την ITB 2019

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε στην έκθεση ITB 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 6 έως 10 Μαρτίου, με δικό της περίπτερο εντός του χώρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η έκθεση αυτή είναι η σημαντικότερη του κλάδου και σηματοδοτεί τόσο την πορεία του ελληνικού τουρισμού, αλλά και γενικότερα, γιατί δεν καλύπτει μόνο τη γερμανόφωνη τουριστική αγορά, αλλά αποτελεί «σταυροδρόμι» αγορών.

Ειδικά για τη γερμανόφωνη αγορά, η Περιφέρεια έχει δώσει από το 2015 ιδιαίτερη βαρύτητα, με συνεργασία Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, με ψηφιακές καμπάνιες (Google, Marketing Greece), με μεγάλα μέσα επικοινωνίας (CNN, Travel Channel), με workshops, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας.

Οι παραπάνω δράσεις, έχουν δώσει ώθηση στις αεροπορικές αφίξεις, αλλά και στην ιστιοπλοΐα και κρουαζιέρα.

Φέτος, είχαν προγραμματιστεί από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων «Above Beyond» 14 συναντήσεις με αξιόλογους δημοσιογράφους, bloggers και εκδότες, από εξειδικευμένα περιοδικά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμφωνήθηκαν δημοσιογραφικές αποστολές στα νησιά του Ιονίου.

Εκτός των παραπάνω, είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την αεροπορική εταιρεία «Volotea», συγκεκριμένα με τις Sabrina Schneider και Ana Pavon, υπεύθυνες πωλήσεων και marketing αντίστοιχα, για τη Γερμανία. Παράλληλα δε και με την Celine Dugua υπεύθυνη marketing του αεροδρομίου του Στρασβούργου.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους από το «CNN», το «Travel Channel» και το «Euronews – NBC», ενώ δόθηκαν συνεντεύξεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρο Γαλιατσάτο στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Βερολίνο Γιώργο Παπά.

Οι συναντήσεις με tour operators, από διαφορετικές χώρες, έδωσαν θετικά μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της Περιφέρειας για μια ακόμα καλύτερη τουριστική χρονιά.

Σε αυτό που ιδιαίτερα εστίασαν οι tour operators και οι αεροπορικές εταιρείες, ήταν το πρόβλημα των slots, ιδίως στα αεροδρόμια της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθουενώ είναι αδήριτη η ανάγκη για επέκταση των χώρων πάρκινγκ αεροσκαφών.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram