Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Αττικής από την ITB

 

Με πολύ θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου.

Η συμμετοχή αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Προβολής για την τετραετία 2016 – 2020, με στόχο την παρουσίαση στο ευρύ και εξειδικευμένο κοινό της έκθεσης, των πολλαπλών δυνατοτήτων που προσφέρει η Αττική για ολιγοήμερες, αλλά και πολυήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πυρήνας του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Προβολής 2016 – 2020 της Περιφέρειας είναι η παρουσίαση της Αττικής ως αυτοτελούς προορισμού, ικανού να κρατήσει το τουριστικό ενδιαφέρον όλες τις εποχές του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω προγραμματισμένων συναντήσεων με τουριστικούς φορείς, εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης και επαγγελματίες του τουρισμού, τόσο από την αγορά της Γερμανίας όσο και τη διεθνή αγορά, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες παρουσιάσεις των προορισμών και των δυνατοτήτων της Αττικής (πολιτιστικός, θαλάσσιος τουρισμός, γαστρονομία, θεματικές μορφές τουρισμού κ.ά.).