Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Thessbrunch: Το κουλούρι πήγε στο… διάστημα!

Η επιτυχία του Thessbrunch, του project της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ενέπνευσε το Θανάση Φούκη, ο οποίος έστειλε το κουλούρι της Θεσσαλονίκης στο… διάστημα! Το Thessbrunch, έδωσε το έναυσμα στον ίδιο και τους συνεργάτες του για να προχωρήσουν σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα για το οποίο «μιλάνε» τις τελευταίες ημέρες όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Γνωρίζοντας για την καμπάνια του Thessbrunch με το κουλούρι, πήραμε το έναυσμα και μετά από πολλούς υπολογισμούς και τον κατάλληλο συντονισμό, το κουλούρι Θεσσαλονίκης μπήκε στη στρατόσφαιρα. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 16:12 το κουλούρι «απογειώθηκε» από την Πτολεμαΐδα και αφού έφτασε στα 39 km υψόμετρο, προσγειώθηκε στο Χορτοκόπι Καβάλας ύστερα από 3 ώρες και 52 λεπτά πτήση. Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς καταφέραμε να μεταδώσουμε ζωντανά εικόνες και τηλεμετρία από την στρατόσφαιρα εκπέμποντας στα 434 Μhz», ανέφερε ο Θανάσης Φούκης.

 

 

Το συγκεκριμένο RBR project ξεκίνησε σαν concept της ομάδας Daedalus missions το Σεπτέμβριο του 2017 όταν ο Steve Ketner (Σταύρος Τσιρλίδης) του πρότεινε να στείλει το κουλούρι στο διάστημα «Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μας στο πόσο τρελό ακούστηκε και ταυτόχρονα πόσο catchy ήταν ο τίτλος. Δεν είχα μόνο παρά να σκεφτώ τον τρόπο για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο», αναφέρει γεμάτος ενθουσιασμό ο Θανάσης, ο οποίος όχι μόνο βρήκε τον τρόπο άλλα είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί το Θανάση Φούκη και τους συνεργάτες του, που ανέβασαν το κουλούρι της Θεσσαλονίκης σε… άλλο επίπεδο.