Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

«Ανεβαίνει» η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός

GNTO36

Η Θεσσαλονίκη κερδίζει συνεχώς έδαφος ως προορισμός για ολόκληρο το χρόνο, διευρύνοντας παράλληλα τις χώρες προέλευσης και τον αριθμό των τουριστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο όλα τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα σχεδόν 100%, σε έναν συνδυασμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Πάνω από σαράντα τουριστικά λεωφορεία και πολλά ΙΧ είχαν μεταφέρει για μία ακόμα φορά χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν μια γιορτή της χώρας τους ώστε να εκδράμουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου μπορούσε κανείς να δει πολλά τουριστικά λεωφορεία όχι μόνο από τις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία κ.λπ.), αλλά και από την Τσεχία και την Πολωνία. Επιπλέον στους δρόμους της πόλης έβλεπες από Ιάπωνες μέχρι Ολλανδούς, αρκετούς Βρετανούς και Ιταλούς, αλλά και Γάλλους τουρίστες.

Ο αριθμός των Τούρκων που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια και ενδεικτικό είναι ότι το σπίτι – μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ το 2014 το επισκέφτηκαν πάνω από 100.000 Τούρκοι και το 2015 θα ξεπεράσουν τους 130.000, όταν το 2010 έφταναν μόνο τους 17.000.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την “τουριστική άνοιξη” της Θεσσαλονίκης. Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ήταν αυξημένες το 2014 κατά 17%, ύστερα από μια επίσης πολύ καλή χρονιά το 2013.

Σημαντική αύξηση παρουσίασε και η πληρότητα των ξενοδοχείων το 2014, καθώς έφτασε στο 70% και ήταν μεγαλύτερη σε ποσοστό 12,8% σε σχέση με το 2013.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Βασίλη Ιγνατιάδη στο ethnos.gr

Share Post