Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Θετικά μηνύματα από τη ρωσική αγορά

MACEDONIAΘετικά μηνύματα για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμού MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) τουρισμού αφήνουν 13 τουριστικοί πράκτορες από τη Μόσχα, με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο πεδίο, που επισκέπτονται την πόλη, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που πραγματοποιείται, από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) σε συνεργασία με την Aegean Airlines.

Οι Ρώσοι ήταν η πρώτη αγορά για τη Θεσσαλονίκη το 2013, όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών στα ξενοδοχεία της πόλης, «με άνοδο που ξεπέρασε το 50%», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΘ, Αριστοτέλη Θωμόπουλο.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας της Aegean Airlines, Ειρήνη Σιδηροπούλου τόνισε ότι, για το 2014, οι διαθέσιμες θέσεις επιβατών από και προς τη Ρωσία φθάνουν τις 600.000. Απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη υπάρχουν από τη Μόσχα (καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύεται το καλοκαίρι), την Αγία Πετρούπολη (ξεκινά από 30 Απριλίου μέχρι και τον Οκτώβριο) και το Ροστόφ (ξεκινά από 6 Ιουνίου).

Πηγή: www.imerisia.gr

Φωτογραφία: www.facebook.com/CANYOUMISSTHIS