Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Θεσσαλονίκη: Νέος φορέας για το συνεδριακό τουρισμό

THESSALONIKI8Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη αποτελεί το στόχο ενός νέου φορέα που ιδρύθηκε στην πόλη και αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2014.

Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστήθηκε με πρωτοβουλία 12 προσώπων από τον ευρύτερο χώρο του τουριστικού τομέα.

«Η ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι νέο ώστε να στραφούμε δυναμικά και στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού έγινε πλέον επιτακτική, αφού το υπάρχον Thessaloniki Convention & Visitors Bureau (TCVB) παραμένει εντελώς ανενεργό από το 2009», επεσήμανε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του TCVB, Γιάννης Ασλάνης, ο οποίος και παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο εγχείρημα.

«Το 90% των παγκόσμιων συνεδρίων είναι της τάξεως των 100 έως 800 ατόμων. Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει, όπως έκανε και στο παρελθόν, μερίδα τέτοιων αλλά και μεγαλύτερων συνεδρίων καθώς διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές», πρόσθεσε.

«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλή κατάταξη σε ό,τι αφορά το συνεδριακό τουρισμό. Η αδρανοποίηση και διακοπή λειτουργίας του αρμόδιου γραφείου (TCVB) συντέλεσε σημαντικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Ουσιαστικά, το γραφείο έπαψε να λειτουργεί από τη στιγμή που εντάχθηκε κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Ασλάνης και σημείωσε: «Δυστυχώς, παρόλο που όλοι συμφωνούν στην ανάγκη ύπαρξης συνεργασιών και συντονισμένων δράσεων, μια σειρά δυσλειτουργιών που παρουσιάστηκαν στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής, κατέστησαν και το TCVB ανενεργό».

Πηγή: www.agelioforos.gr

Φωτογραφία: www.tcvb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας