Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου συνεχίζει η θαλάσσια συγκοινωνία

WATERWAYS

Aπό πέρυσι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και οι επισκέπτες της έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με την παράκτια συγκοινωνία. Πενήντα λεπτά διαρκεί η απολαυστική διαδρομή με τα δύο καραβάκια που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Περαία και τους Νέους Επιβάτες (Μπαξέ). Ο «Άγιος Γεώργιος» και ο «Κωνσταντής» θα εκτελούν τα δρομολόγια μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Είκοσι δρομολόγια την ημέρα εκτελούν τα δύο καραβάκια – ο Άγιος Γεώργιος χωρητικότητας 100 ατόμων και ο Κωνσταντής χωρητικότητας 180 ατόμων – από Θεσσαλονίκη προς Περαία και Νέους Επιβάτες με επιστροφή.

«Φέτος οι πληρότητες κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι, δυστυχώς όμως οι καταστάσεις (δημοψήφισμα, capital controls) δεν επέτρεψαν την έλευση του τρίτου πλοίου που θα περιλάμβανε στάσεις και στην Καλαμαριά και στην Αγία Τριάδα» επισήμανε ο πλοιοκτήτης και διαχειριστής της Κοινοπραξίας «Thessaloniki Waterways», Μάνος Κάιλας.

Σ’ ότι αφορά τις πληρότητες των επιβατών, από την έναρξη των δρομολογίων (αρχές Ιουνίου) έως σήμερα, κυμαίνονται στους 50.000 επιβάτες, δηλαδή, περί τους 1.000 επιβάτες, κατά μέσο όρο, την ημέρα.

«Οι πληρότητες κινήθηκαν περίπου στο 50% της χωρητικότητας των πλοίων και αφορούν κυρίως τουρίστες που μετακινούνται από τη Θεσσαλονίκη προς το δήμο Θερμαϊκού με επιστροφή και πάλι στη Θεσσαλονίκη» δηλώνει ο κ. Κάιλας, μεταφράζοντας τις πληρότητες κατά 80% σε τουρίστες και κατά 20% για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Όπως είπε ο κ. Κάιλας, τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα να εκτελούνται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, «εφόσον όμως βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες θα κάνουμε δρομολόγια και κάποιες ημέρες του Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Κάιλα, «υπάρχει αύξηση των επιβατών από το δήμο Θερμαϊκού, η οποία ήταν αναμενόμενη, αλλά όχι ικανοποιητική ώστε να στηρίξει τα δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο» αναφέρει ο κ. Κάιλας και συμπληρώνει «θα μπορούσε κι αυτό να λειτουργήσει ως συγκοινωνιακό μέσο και όχι μόνο ως τουριστικό».

Το εισιτήριο για κάθε διαδρομή κοστίζει 2,70 ευρώ και το μειωμένο είναι στα 2,20 ευρώ.

Πηγή: www.agelioforos.gr
Φωτογραφία: www.facebook.com/thessalonikiwaterway

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Ντέπυς Χιωτοπούλου στο agelioforos.gr