Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η Θεσσαλονίκη ιδανική για οικογενειακό τουρισμό

Να αυξήσει το ποσοστό των οικογενειών που έρχονται για τουρισμό στη Θεσσαλονίκη θα επιδιώξει από το επόμενο διάστημα ο δήμος της πόλης.

Οι οικογένειες που επισκέπτονται την πόλη τα τελευταία χρόνια ανέρχονται περίπου στο 3% επί του συνόλου των τουριστών, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διανείμει το επόμενο διάστημα ένα φυλλάδιο (φωτογραφία), στο οποίο περιγράφονται οι επτά λόγοι για να επισκεφτεί μια οικογένεια την πόλη. Περίπου 20.000 φυλλάδια πρόκειται να διανεμηθούν σε τουρίστες από το εξωτερικό και από άλλες πόλεις.

Το φυλλάδιο, εκτός από τους επτά λόγους, παραπέμπει σε έναν οδηγό – κατάλογο, στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα μέρη και τα σημεία τα οποία μπορεί να επισκεφθεί μια οικογένεια με τα παιδιά της. Πρόκειται για σημεία που είναι τόσο εντός όσο και εκτός πόλης και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μουσεία, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες, βόλτες στην παραλία, στο λιμάνι, σε αγορές.

Ο εν λόγω κατάλογος αναμένεται να αποτελέσει και ένα χρήσιμο εργαλείο για ξενοδόχους και πράκτορες, καθώς θα μπορούν να τον παρουσιάζουν στους πελάτες τους.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Κάτιας Γερακαρίτου στο voria.gr.

Share Post