Πέμπτη 24 Απριλίου 2025

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το 2019 ως boutique hotel το ιστορικό «Όλυμπος Νάουσα»

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το 2019 ως boutique hotel το ιστορικό «Όλυμπος Νάουσα»

Σε boutique hotel 50 δωματίων σχεδιάζει να μετατρέψει η Grivalia Hospitality το ιστορικό κτήριο «Όλυμπος Νάουσα» (φωτογραφία), το οποίο εξαγόρασε από κοινού με την εταιρεία «Μακεδονικά Ξενοδοχεία», έναντι ποσού 5,46 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούλιο από τη Eurobank.

Το ακίνητο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Νίκης 5, πολύ κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, αναμένεται να μετασκευαστεί ριζικά για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο το καλοκαίρι του 2019. Πρόκειται για επένδυση, της τάξης των 6 – 7 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το εμβληματικό διατηρητέο κτήριο Όλυμπος Νάουσα, που χτίστηκε το 1926, σε οικόπεδο 620 τ.μ., διαθέτει οικοδομική άδεια για νέο κτήριο 3.000 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και πατάρι.

Στο ισόγειο του κτηρίου λειτούργησε από το 1926 μέχρι το καλοκαίρι του 1994 που έκλεισε, το θρυλικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», που αναμένεται να επαναλειτουργήσει μαζί με το ξενοδοχείο το 2019.

«Θα είναι ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο που θα αναδείξει την πόλη, εγχείρημα που διαθέτει τα εχέγγυα να στεφθεί με επιτυχία λόγω της θέσης του ακινήτου», ανέφερε πρόσφατα ο Στέφανος Βλαστός, διευθυντής στην Grivalia Hospitality.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δελεβέγκου στο capital.gr.