Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσμοθετείται το glamping στην Κύπρο

 

Θεσμοθετείται στην Κύπρο το Glamping, που αφορά κατασκηνωτικούς χώρους πολυτελείας, καθώς πριν από λίγες ημέρες τέθηκε προς συζήτηση από τον υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο στα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου της κυπριακής Βουλής το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάστηκε για τάξεις και «αστέρια» στις τουριστικές κατασκηνώσεις.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όπως εξήγησε ο κ. Περδίος, το Glamping στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλές στους νέους και ιδιαίτερα μεταξύ των Millennials και όσων ανήκουν στη Generation Z (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μετά το 1980), που δείχνουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους προς τη φύση και το περιβάλλον.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που ρυθμίζουν την ανάπτυξη των «κατασκηνώσεων πολυτελείας Glamping», μιας νέας διεθνούς τάσης στον τουρισμό, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα και συνδέεται με την εμπειρία πολυτελούς διαμονής στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που συνοδεύει τα νομοθετήματα στη Βουλή, οι συγκεκριμένες αναπτύξεις αναμένεται να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, στην περαιτέρω ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και των περιοχών της υπαίθρου και παράλληλα να προσελκύσουν νέα τμήματα τουριστικών αγορών.

Στις προεδιαγραφές που πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν οι κατασκηνώσεις πολυτελείας Glamping περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι εξής:

Κάθε κατασκηνωτικό μέσο είναι εξοπλισμένο με κρεβάτια, λινά, καθίσματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με τραπέζι εστίασης, αιώρα, σύστημα κλιματισμού (ζεστό και κρύο), παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, υδροδότηση ζεστού και κρύου νερού, νεροχύτη και ψυγείο.

Κάθε κατασκηνωτικό μέσο διαθέτει εντός του χώρου του πλήρες μπάνιο, με παροχή ζεστού και κρύου νερού – ντουζιέρα, αποχωρητήριο και νιπτήρα.

Το ελάχιστο εσωτερικό εμβαδό του κάθε κατασκηνωτικού μέσου καθορίζεται στα 35 τ.μ. στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το εμβαδό του πλήρους μπάνιου.

Το ελάχιστο εσωτερικό εμβαδό του μπάνιου για το κάθε κατασκηνωτικό μέσο καθορίζεται στα 5 τ.μ.

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post