Σάββατο 21 Μαϊου 2022

Χάρης Θεοχάρης: Ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για να πετύχει η χώρα ανάπτυξη 4%

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες. Είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, με εμφανή και μετρήσιμη συνεισφορά σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας».

Αυτό τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αναλαμβάνοντας μαζί με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού από τον απερχόμενο υπουργό Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο νέος υπουργός σημείωσε ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα, έχει χαραγμένες βαθιές ρίζες και είναι κάτι παραπάνω από αριθμούς, αφού η φιλοξενία αποτελεί ελληνική αξία από τα αρχαία χρόνια. Επίσης ανέφερε ότι ο Τουρισμός έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας και γενικότερα στην κοινωνία.

Οριοθετώντας τους άξονες της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες.

Επισήμανε επίσης ότι η συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη αποτελεσμάτων και αυτό θα επιδιωχθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία στον τουρισμό.

Επιδιωκόμενος στόχος σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ώστε η χώρα να επιτύχει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη 4%. Ο στόχος αυτός θα στηριχθεί με δράσεις εξωστρέφειας και καινοτομίας με απώτερο σκοπό την προσέλκυση και τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι πρώτες δηλώσεις του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα. Τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι τεράστιες και η θέληση μεγάλη για να ικανοποιηθούν στο έπακρο οι μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν και να οδηγηθεί ο τουρισμός σε μεγαλύτερες επιτυχίες ανάλογες των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του υπουργείου Τουρισμού, είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία και την εναπόθεση δυνάμεων στο υπουργείο προκειμένου να έλθουν αποτελέσματα και να ικανοποιηθούν οι μεγάλες προσδοκίες για τον τουρισμό.

Ο απερχόμενος υπουργός Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είπε ότι «το έργο του τουρισμού πρέπει να έχει συνέχεια» και ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτεύχθηκε σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει την εικόνα της χώρας διεθνώς.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, ανέφερε στοιχεία για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και των εσόδων λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνολική αύξηση 35% του εισερχόμενου τουρισμού. Οι διεθνείς αυξήσεις έχουν φθάσει στα 33 εκατομμύρια και στα 18,5 δισ. ανέρχονται τα τουριστικά έσοδα ανά έτος. Η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι 37,5 δις ευρώ, καταλαμβάνει το 20% και ο ρυθμός ανάπτυξης αγγίζει το 7,5%, ενώ οι επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη από κάθε άλλο κλάδο της οικονομίας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram