Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Χ. Θεοχάρης: Τα μηνύματα είναι ευχάριστα

Σε σημαντικές πτυχές του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού για το 2021 είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο «Delphi Economic Forum», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου.

O Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που θα πει «ανοίγουμε και ελάτε, όποιος θέλει, χωρίς προϋποθέσεις». Το κάνουμε με κανόνες και με σεβασμό στην υγειονομική ασφάλεια. Η ασφάλεια και οι διακοπές, η ασφάλεια και η ανοικτή οικονομία, μπορούν να βρουν σημείο ισορροπίας. Και αυτό αποδεικνύεται με τον Ελληνικό Τουρισμό. Τα μηνύματα είναι ευχάριστα. Στη Γαλλία, όπου θα βρεθώ μέσα στις επόμενες ημέρες, είμαστε πρώτοι σε κρατήσεις. Στις Η.Π.Α. έχουμε για πρώτη φορά 10 απευθείας πτήσεις και, μάλιστα, ανακοινώθηκε και μια ακόμη πτήση της Delta Air Lines από τη Νέα Υόρκη, η οποία, μάλιστα, θα διατηρηθεί και το χειμώνα. Στη Μεγάλη Βρετανία η θέληση και η όρεξη για να έρθει ο κόσμος στη χώρα μας είναι μεγάλη. Υπάρχουν τα γνωστά ζητήματα σε σχέση με την κατηγοριοποίηση της χώρας μας, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι τα ταξίδια, οι πτήσεις προς συγκεκριμένους προορισμούς, δεν σταμάτησαν καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό δείχνει πόσο πολύ θέλει ο Βρετανός τουρίστας να έρθει στη χώρα μας».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιχειρώντας μια σύνοψη της σημερινής εικόνας, ο κ. Θεοχάρης είπε χαρακτηριστικά ότι:

«Πρώτον, η χώρα μας παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δεύτερον, η Ελλάδα πρωτοπορεί, σκεπτόμενη μπροστά δύο με τρεις μήνες. Θυμίζω το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Θα είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την εφαρμογή του την 1η Ιουνίου. Δεν ξέρω αν οι άλλες χώρες θα είναι έτοιμες, εμείς, πάντως, θα είμαστε από την πρώτη ημέρα. Η χώρα μας δείχνει και στις υπόλοιπες πώς ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια. Πέρσι αποδείξαμε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να τηρηθούν με ευλάβεια και να μείνουν όλοι ασφαλείς στην Ελλάδα. Και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media