Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ο Χ. Θεοχάρης στη διεθνή τουριστική έκθεση FITUR 2021 της Μαδρίτης

Τη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση FITUR, η οποία διοργανώνεται στη Μαδρίτη από χθες 19 έως τις 23 Μαΐου 2021, επισκέπτεται ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η FITUR είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το άνοιγμα και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, καθώς θεωρείται ως το πρώτο μεγάλο ετήσιο «ραντεβού» για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στην FITUR του 2020 συμμετείχαν 11.040 επιχειρήσεις από 165 χώρες του κόσμου, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ η έκθεση καλύφθηκε από 5.300 δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη FITUR 2021, ο Υπουργός Τουρισμού θα έχει σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη 19 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili, τον Υπουργό Τουρισμού της Αλβανίας Blendi Klosi, τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κροατίας Tonci Glavina, καθώς και με τον Gabriel Escarrer Jaume, Πρόεδρο της Exceltur (Ένωση για την Αριστεία στον Τουρισμό, Alianza para la Excelencia Turística), του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού που εκπροσωπεί τους 33 ισχυρότερους επιχειρηματικούς Ομίλους από τον κλάδο του τουρισμού της Ισπανίας.

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού θα μιλήσει σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Βρεθήκαμε και φέτος στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση FITUR, που διοργανώνεται στην Ισπανία, ώστε να δώσουμε το μήνυμα της επανεκκίνησης του τουρισμού γενικά και του ελληνικού τουρισμού ειδικότερα. Το ευχάριστο είναι ότι μερικές ημέρες μετά το άνοιγμα, το μήνυμα της ασφάλειας έχει περάσει, το μήνυμα των πρωτοκόλλων και των διαδικασιών είναι δεδομένο και παίρνουμε, έτσι, τα πρώτα θετικά μηνύματα από τις κρατήσεις των αγορών οι οποίες μας ενδιαφέρουν και θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media