Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Χ. Θεοχάρης: Το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

 

 

Εκτενή αναφορά στο σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2021 έκανε στη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη.

«Ο στόχος του σχεδίου μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα υπάρξει -εφόσον η πανδημία μάς το επιτρέψει» επισήμανε κατ’ αρχάς ο κ. Θεοχάρης.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση έχει αποδείξει από την πρώτη ημέρα της πανδημίας ότι θέτει την υγεία των πολιτών σε πρώτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό και το σχέδιο επανεκκίνησης για τον Ελληνικό Τουρισμό προβλέπει ότι:

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

1. Προκειμένου να έρθει κάποιος στη χώρα μας πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια COVID-19 ή να έχει αρνητικό τεστ. Είμαστε η πρώτη χώρα, από τις 12 Ιανουαρίου, που το πρότεινε αυτό με την επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη και τώρα η Ευρώπη σταδιακά προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση.

2. Μετά από την άφιξή του, ο επισκέπτης θα υποβληθεί σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο με το καινοτόμο σύστημα «EVA».

3. Τώρα πλέον έχουμε τα rapid test και μπορούμε να τα εφαρμόζουμε συνεχώς.

4. Υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, όπου τα κρούσματα θα μπορέσουν να απομονωθούν αυτόματα.

5. Έχουμε στη διάθεσή μας τα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτά που ισχύουν σήμερα. Ξέρουν οι επιχειρήσεις τι πρωτόκολλα έχουν να εφαρμόσουν. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε βελτιώσεις, ώστε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από πέρσι να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα φέτος».

Ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε επίσης ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο στήριξης, πρωτοφανούς μεγέθους, με ένα κονδύλι 24 δισ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Αφορμής δοθείσης, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «το σχέδιό μας έχει αρχή, μέση και τέλος και υλοποιείται, δεν είναι στα χαρτιά».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media