Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

The Lake: Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της πόλης των Ιωαννίνων

Οι επιχειρηματίες μηχανικοί Χαράλαμπος Εξάρχου και Παναγιώτης Τσιούρης οραματίστηκαν μια ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία των Ιωαννίνων και έτσι δημιούργησαν ένα σύγχρονο κτήριο που κατασκευάστηκε με έμπνευση την ηπειρώτικη αρχιτεκτονική του 19ου – 20ου αιώνα, σε μια περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δίπλα στη λίμνη της πόλης.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν το 5άστερο The Lake Hotel Ioannina, που διαθέτει 41 δωμάτια, στην περιοχή της Λιμνοπούλας.

Εξωτερικά το κτήριο παρουσιάζει την εικόνα των παλιών γιαννιώτικων αρχοντικών του 19ου αιώνα με τη φυσική πέτρα να περιβάλει το κτίσμα, τις μεγάλες καμάρες των εισόδων και την επιβλητική κεραμοσκεπή.

Εσωτερικά, με πολύ κόπο φιλοτεχνήθηκαν πάνω από 200 χειροποίητα ζωγραφικά έργα (αντίγραφα των χιοναδιτών ζωγράφων), τα οποία κοσμούν τις οροφές στις άκρες των οροφών, σε μοτίβα εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές φορεσιές των Ηπειρωτών.

Τα πατώματα του κτηρίου επενδύθηκαν επίσης με ξύλο δρυός και εμποτίστηκαν με οικολογικά υλικά, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της επιφάνειας των δαπέδων. Ταυτόχρονα, αρχοντικά, δεσπόζει το μάρμαρο της περιοχής στο σύνολο των μπάνιων του ξενοδοχείου και στο lobby.

Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχείο που απευθύνεται στον επισκέπτη των τεσσάρων εποχών και βρίσκεται πάνω σε μια από τις αρχαιότερες λίμνες παγκοσμίως (7.000.000 χρόνων) αυτής της λίμνης Παμβώτιδας.

Το «The Lake Hotel» αποτελεί αναμφίβολα την πιο εντυπωσιακή νέα άφιξη στον τουριστικό χάρτη των Ιωαννίνων, που έχουν αρχίσει και αναπτύσσουν μια πολύ σημαντική δυναμική ως «city break» προορισμός.

Το νέο ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του το Δεκέμβριο του 2018 και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα «γεμίζουν» με αισιοδοξία για την πορεία του σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

Πηγές: www.kataskevesktirion.gr, www.fortunegreece.com

Φωτογραφίες: www.thelakehotel.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram