Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

THE AEGEAN ISLANDS. A Gastronomic Paradise: Νέο διαφημιστικό σποτ για το γαστρονομικό πλούτο σε Δωδεκάνησα – Κυκλάδες

Την ισχυρή ταυτότητα του Νοτίου Αιγαίου ως διεθνή γαστρονομικό τουριστικό προορισμό αναδεικνύει το νέο διαφημιστικό σποτ για τη γαστρονομία, στο πλαίσιο της σαφούς στόχευσης της Περιφέρειας στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος μέσω της γαστρονομικής διάστασης.

Η στρατηγική αυτή υπηρετήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών με πολυεπίπεδες δράσεις από την πλευρά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η οποία:

  • Ταξίδεψε 782 τοπικά προϊόντα σε διεθνείς και πανελλήνιες εκθέσεις
  • Οργάνωσε 53 γαστρονομικές εκδηλώσεις, δράσεις, φεστιβάλ, συνέδρια
  • Χρηματοδότησε 31 έργα αγροτικής οικονομίας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»
  • Κέρδισε την προστασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο της Ονομασίας Προέλευσης μιας μεγάλης σειράς αγροτικών προϊόντων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιστέγασμα των προσπαθειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπήρξε η κατάκτηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης» για το 2019.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

«Ο ασύγκριτος και ιδιαίτερος για κάθε ένα από τα 52 νησιά της Περιφέρειάς μας γαστρονομικός πλούτος είναι το  μεγάλο πλεονέκτημα, που υπηρετεί με δυναμισμό τη γενικότερη αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές, να ενισχύσει την μείωση της εποχικότητας και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Η νέα διαφημιστική καμπάνια του Νότιου Αιγαίου, τη φετινή χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία, εστιάζει μεν την προσοχή του δυνητικού επισκέπτη στον πυρήνα του προϊόντος, που προσφέρουν τα ελληνικά νησιά, δηλαδή στον ήλιο και τη θάλασσα, ωστόσο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε καμία περίπτωση δεν διακόπτει την ευρύτερη αναπτυξιακή της στόχευση. Αντιθέτως, η στόχευση παραμένει και τη διατηρούμε ζωντανή με συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να δημιουργήσουμε από σήμερα ισχυρές βάσεις και να καλύψουμε έδαφος για τις επόμενες τουριστικές περιόδους».

 

Δείτε το video

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media