Κυριακή 26 Μαϊου 2019

Ο Θάνος Πασχάλης νέος διευθύνων σύμβουλος της Ellinair

H Ellinair, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ο Θάνος Πασχάλης θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο κ. Πασχάλης, είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος της αεροπορικής βιομηχανίας, έχοντας πολύχρονη εμπειρία σε κορυφαίες θέσεις του κλάδου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πτυχίο αεροναυπηγικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Cranfield της Βρετανίας, στον τομέα των αερομεταφορών.

Μετά από μια σύντομη περίοδο στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ο κ. Πασχάλης εργάστηκε στο British Aerospace Commercial Aircraft, στο Hatfield της Βρετανίας. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου με την ίδρυση των πρώτων ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, εργάστηκε στις εταιρείες South East European Airlines και Apollo Airlines, ενώ μετά επέστρεψε στην Αγγλία στην Monarch Aircraft Engineering.

Το 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ίδρυση της Aegean Airlines, όπου ανέλαβε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Δέκα χρόνια αργότερα μετακινήθηκε στη νέα OLYMPIC AIR, αρχικά ως Chief Operating Officer (COO) και στη συνέχεια ως διευθύνων σύμβουλος (CEO).

Το 2013 ασχολήθηκε με τη χρηματοδοτική μίσθωση αεροσκαφών, ως ιδρυτικός εταίρος στην Elix Aviation Capital.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Μπόρις Μουζενίδης, δήλωσε: «Η στρατηγική επέκτασης και μεγέθυνσης της Ellinair, δεν μπορεί, παρά να βασίζεται σε ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό, η ένταξη του κ. Θάνου Πασχάλη, στο δυναμικό της εταιρίας μας, είναι μια πολύτιμη προσθήκη, που θα δώσει νέα ώθηση, στις προσπάθειές μας, προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζόμενων, του ελληνικού Τουρισμού και της Ελλάδας. Καλωσορίζουμε τον κ. Πασχάλη στον όμιλο Μουζενίδη, κοιτώντας το μέλλον».

Από την πλευρά του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ellinair Θάνος Πασχάλης, δήλωσε: «Ευχαριστώ την Ellinair και προσωπικά τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Με τιμά η επιλογή που αποτελεί πρόκληση για εμένα, σε έναν όμιλο πρωτοπόρο, στον ελληνικό Τουρισμό και όχι μόνο».

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Ellinair, είναι ο Ιωάννης Μουζενίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας