Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

credit: Patmos Revelation

Το «Patmos Revelation» συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία του εν όψει της διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο ιερό νησί της Πάτμου μεταξύ 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017.

Οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς πλήθος αθλητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Active Media έχουν ως στόχο να αναδείξουν το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού και να προσελκύσουν όσο περισσότερους τουρίστες για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση και παράλληλα να γνωρίσουν μέρος της ιστορίας του νησιού.

Το πρόγραμμα του «Patmos Revelation» περιλαμβάνει την Παρασκευή (30/06), στις 09:00 το πρωί, Kids’ Athletics από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη, Περικλή Ιακωβάκη, στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτμου. Η δράση παιδαγωγικού περιεχομένου αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Το Σάββατο (01/07), στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, στον κόλπο του Γροίκου. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυμβητές θα είναι αυτή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.).

Την Κυριακή (02/07), διεξάγονται οι αγώνες τρεξίματος 15 χλμ. (εκκίνηση 08:15 π.μ.), η διαδρομή της οποίας περνάει από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως) και 5 χλμ. (εκκίνηση 09:00 π.μ.), που έχουν ως αφετηρία τη Σκάλα καθώς και του 1 χλμ. (εκκίνηση 10:55 π.μ.) που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία για τα παιδιά.

Για τη διευκόλυνση του κόσμου και την πιο άμεση μετάβαση του στο «ιερό» νησί των Δωδεκανήσων, η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει ειδικά δρομολόγια μέσω της Blue Star Ferries. Με επιπλέον δρομολόγιο την Πέμπτη (29/06) στις 15:00, για την καλύτερη εξυπηρέτησή όλων, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των συμμετεχόντων – αθλητών, καθώς και έκπτωση 30% στους συνοδούς τους και στα οχήματά τους σε όσους επισκεφτούν τη διοργάνωση και το νησί από τις 26 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες (πρόγραμμα, δηλώσεις συμμετοχής κ.ά.)