Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ταξίδι εξοικείωσης Τούρκων τουριστικών πρακτόρων στη Σκιάθο

O Δήμος Σκιάθου στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής για το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού, έθεσε ως στόχο, ανάμεσα σε άλλες αγορές και την αγορά της Κωνσταντινούπολης, μια πόλη 20.000.000 κατοίκων.

Σε συνέχεια των ενεργειών αυτών, ο Δήμος σε συνεργασία με το Προξενείο της Κωνσταντινούπολης και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), διοργάνωσε το διάστημα 24 έως 26 Ιουνίου 2022, ταξίδι εξοικείωσης Τούρκων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων με στόχο την προβολή του προορισμού και τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών στη Σκιάθο.

Την εννιαμελή αποστολή των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, συνόδεψε η Δήμητρα Μπάμπαλη, Ακόλουθος για τον τουρισμό, στο Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα, για να γνωρίσουν οι Τούρκοι επισκέπτες, τη Σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα και τη μοναδική φύση της Σκιάθου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, το γύρο του νησιού, επίσκεψη στο Κάστρο, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, στο Σπίτι – Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, στο οινοποιείο Παρίσση.

Με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας με τους εκπροσώπους ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων, ο Δήμος Σκιάθου, διοργάνωσε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου συνάντηση με τους ξενοδόχους, όπου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρος Ευστάθιου, η Ηλέκτρα Χατζημιχάλη/ξενοδοχείο Atrium, ο Νίκος Πρέκας/ξενοδοχείο Skiathos Palace, η Ξένια Μιχοπούλου/ξενοδοχείο Πούντα, εκπρόσωποι του τουριστικού γραφείου Dolphin of Skiathos.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της TURSAB Ανατολικής Θράκης Orhan Çebi, ανακοίνωσε πως με τη συνεργασία των ξενοδόχων, από τέλος Αυγούστου θα έρθουν οι πρώτοι Τούρκοι τουρίστες στη Σκιάθο, δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος με την ομορφιά της Σκιάθου, ένα νησί που θα αγαπήσουν οι Τούρκοι τουρίστες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρος Ευστάθιου δήλωσε πως η Ένωση θα στηρίξει το άνοιγμα στην τουρκική αγορά σε συνεργασία με την TURSAB.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως «το άνοιγμα σε νέες χώρες, δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας ενός τουριστικού προορισμού, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη θα βοηθήσει καταλυτικά στο άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Κωνσταντινούπολης, ενώ θα εργαστούμε σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, για το 2023».

Όπως ανέφεραν οι Τούρκοι φιλοξενούμενοι του Δήμου, ήρθαν επισκέπτες, αλλά επιστρέφουν ως φίλοι και πρεσβευτές της Σκιάθου, έτοιμοι να συνεργαστούν για να γίνει η Σκιάθος, ένας ακόμη αγαπημένος προορισμός των Τούρκων στην Ελλάδα.