Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης πέντε Ιταλών δημοσιογράφων στη Χίο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Χίο, οι πέντε Ιταλοί δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν το νησί από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης (press trip) του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT).

Το ταξίδι οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου.

Στόχος του ταξιδιού ήταν η προβολή και η προώθηση της Χίου ως τουριστικού προορισμού στην ιταλική αγορά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο ταξίδι συμμετείχαν η δημοσιογράφος – αρχισυντάκτρια του τμήματος Τουρισμού της εφημερίδας La Repubblica, Donatella Chiappini, η δημοσιογράφος – αρχισυντάκτρια του περιοδικού Donna Moderna, Anna Scarano, η δημοσιογράφος – εντεταλμένη του περιοδικού ταξιδίων Bell’ Europa, Fabrizia Postiglione, η δημοσιογράφος – ανταποκρίτρια της εφημερίδας La Stampa, Marina Palumbo και ο δημοσιογράφος – αρχισυντάκτης του πρακτορείου ANSA Med, Patrizio Nissirio.

Τη δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσε η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακή Μπουλασίδου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Χίο, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού, να γευτούν τις αυθεντικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα με επισκέψεις σε επιχειρήσεις και παραδοσιακούς ξενώνες, ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακούς οικισμούς (Κάμπος) και χαρακτηριστικά χωριά (Πυργί, Μεστά), έζησαν βιωματικές εμπειρίες με ντόπιους κατοίκους (συλλογή μαστίχας), συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Περιφέρειας.

 

Φωτογραφία

Διακρίνονται από αριστερά, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου, Μαρία Κόβα, η δημοσιογράφος του περιοδικού Donna Moderna, Anna Scarano, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακή Μπουλασίδου, η δημοσιογράφος της εφημερίδας LA STAMPA, Marina Palumbo, η δημοσιογράφος της LA REPUBBLICA, Donatella Chiappini, ο δημοσιογράφος της ANSA Med, Patrizio Nissirio και η δημοσιογράφος του περιοδικού BELL’ EUROPA, Fabrizia Postiglione.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post