Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ταξίδι εξοικείωσης Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στην Κέρκυρα

Από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σπύρου Γαλιατσάτου, ανακοινώθηκε ότι σε συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) της Γαλλίας, του tour operator Vacances Heliades και του τουριστικού γραφείου Green View Travel, το οποίο δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Απριλίου, ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip), 140 τουριστικών πρακτόρων και 20 δημοσιογράφων από τη Γαλλία.

Σκοπός της ενέργειας αυτής, ήταν να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Γαλλία προς την Κέρκυρα, η οποία ήδη δέχεται αρκετές πτήσεις από διάφορες πόλεις (Παρίσι, Μπορντώ, Νάντη, Μασσαλία, Τουλούζη, Λυών, Λιλ).

O tour operator Vacanses Heliades, ο οποίος εξειδικεύεται για ταξίδια προς την Ελλάδα, το 2018 διακίνησε στην Κέρκυρα πάνω από 5.000 Γάλλους τουρίστες, κυρίως στις χαμηλές περιόδους Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο.

Οι επισκέπτες έμειναν ενθουσιασμένοι από το νησί, θαύμασαν, φωτογράφισαν, βιντεοσκόπησαν και έτσι οι μεν πωλητές θα μπορούν να πωλούν με μεγαλύτερη ευχέρεια και πειθώ, τουριστικά πακέτα για την Κέρκυρα, οι δε δημοσιογράφοι θα γράψουν στο γαλλόφωνο τύπο μεταδίδοντας στον αναγνώστη την εμπειρία τους και θα παρουσιάσουν τις ομορφιές του νησιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά κανάλια.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στον αίθουσα εκδηλώσεων Mediterraneo του ξενοδοχείου Ionian Park αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Γαλιατσάτος, οι ιδιοκτήτριες του Green View Travel Χατζίρη Μαρικάλη και Σοφία Αρβανιτάκη, η Φωτεινή Καράπαπα στέλεχος του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, ο Γενικός Διευθυντής του Vacances Heliades Jean Brajon, η Αλεξάνδρα Πετράκη Contract Manager του Vacances Heliades, ο Γ. Τσακαλάκης Team Builder Activities, το επιτελείο ιδιοκτητών και στελεχών του ξενοδοχείου Apollo Palace και Oasis Hotel και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας μεταφορών Anthea Tours.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γαλιατσάτος, κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι η γαλλική αγορά είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ανέπτυξε τη σημασία των ταξιδιών εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

 

Φωτογραφία: Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος με τις ιδιοκτήτριες του Green View Travel, Σοφία Αρβανιτάκη και Μαρικάλη Χατζίρη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram