Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Γρ. Τάσιος: Πραγματικό τουριστικό ρεύμα αναμένουμε από τις 15 Ιουνίου

Για το αυξημένο ενδιαφέρον των αγορών που δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε πραγματικές κρατήσεις, αλλά κινείται στο επίπεδο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και της ζήτησης, μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις που μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων είναι πολύ λίγες και ότι η αγωνία μετατοπίζεται για το τέλος Ιουνίου προς Ιούλιο, οπότε και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι 10.000 μονάδες της χώρας και άρα θα χρειαστούν καλύτερες πληρότητες για να κατορθώσουν να επιβιώσουν.

 

 

«Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί στην προσέγγισή μας, διότι αν είμαστε στο κόκκινο όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν θα έρθουν πελάτες. Χρειάζεται να θωρακίσουμε τον τουρισμό με εμβολιασμούς και ατομική ευθύνη. Να μην επιτρέψουμε το κόκκινο χρώμα στο χάρτη, να κοκκινήσει και τα οικονομικά μας», τόνισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη δεύτερη χρονιά επιβίωσης που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος.

«Πραγματικό τουριστικό ρεύμα αναμένουμε από τις 15 Ιουνίου και έπειτα, όταν θα επιστρέψουν η βαλκανική αγορά και η δυτική, η οποία σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ από την άποψη των κρατήσεων».

Ζήτησε ακόμη, να εξομοιωθούν τα PCR με τα rapid test για να απλουστευτεί η διαδικασία, αναφέροντας το παράδειγμα της Πάτμου, όπου εκτός από τη δημόσια δομή, δεν υπάρχει μικρoβιολογικό ιδιωτικό εργαστήριο για να παρέχει την υπηρεσία σε τουρίστες επί πληρωμή, όπως σε άλλες περιοχές.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media