Δευτέρα 23 Μαϊου 2022

Γρ. Τάσιος: Μόνο το 15% – 20% από τα 10.000 ξενοδοχεία θα ανοίξουν από τα μέσα Μαΐου

 

Την εκτίμηση ότι «μόνο το 15% – 20% από τα 10.000 ξενοδοχεία που υπάρχουν πανελλαδικά θα ανοίξουν από τα μέσα Μαΐου, ενώ σταδιακά από τα τέλη Ιουνίου θα ανοίξουν όλα», εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στο Real Fm 107,1.

Όσον αφορά στις χερσαίες «πύλες» της χώρας, ο κ. Τάσιος γνωστοποίησε πως σε πρώτη φάση ανοίγουν ο Προμαχώνας και η Νυμφαία (στην Κομοτηνή), ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους Ευζώνους που αποτελούν το σημείο διέλευσης τουριστών από όλη τη δυτική Ευρώπη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Εμείς λέμε στους πελάτες να είναι εμβολιασμένοι, να έχουν 72 ωρών τεστ αρνητικό, να έχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν, ενώ έρχεται και το πράσινο πιστοποιητικό στις αρχές Ιουνίου. Αλλά το θέμα είναι να έχουμε γρήγορες και ασφαλείς διελεύσεις στα σύνορά μας. Αίτημά μας, να έχουμε πολλά σκάνερ σε χερσαία σύνορα και αεροδρόμια για γρήγορη διέλευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος προσθέτοντας ότι οι πρώτες αφίξεις από τη Βουλγαρία για τριήμερες διακοπές αναμένονται στις 20 Μαΐου, ενώ ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αυξηθεί μετά τις 20 Ιουνίου.

Πάντως, προς το παρόν, «δεν έχουμε κρατήσεις. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στην Ευρώπη, γιατί είναι πολύ σημαντικός πελάτης για την Ελλάδα».

Ο κ. Τάσιος επισήμανε ακόμη πως «ένα ξενοδοχείο για να λειτουργήσει θέλει περίπου 40% μέση πληρότητα για ξεκίνημα. Αυτό δεν υπάρχει σε καμία επιχείρηση μέχρι στιγμής και τουλάχιστον έως τις 20 Ιουνίου. Εάν δεν γίνει η χώρα «πράσινη» στα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν θα προτιμηθεί εύκολα από τους πελάτες του εξωτερικού». Και επέμεινε: «Η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων σε όλα τα επίπεδα είναι το «κλειδί» για την επόμενη μέρα. Ακόμη και μια κοινότητα να «κοκκινίσει» σε έναν προορισμό -για παράδειγμα στη Χαλκιδική ή στην Πιερία- θα φέρει μεγάλες ανατροπές με έξτρα μέτρα και με τον κόσμο να φεύγει. Άρα πρέπει οπωσδήποτε τα μέτρα να τηρηθούν απαρέγκλιτα και να εμβολιαστούμε ώστε από τον Ιούλιο να δουλέψουμε για τρεις με τέσσερις μήνες ανάλογα με τον προορισμό».

«Κλαίμε… που χάσαμε ένα πολύ καλό πενθήμερο με την Πρωτομαγιά», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ προσθέτοντας πως «στόχος είναι να πάμε καλύτερα σε σχέση με το 2020». Υπογράμμισε δε πως με δύο χρονιές αρνητικές «θέλει τουλάχιστον τρεις χρονιές» για ανακάμψει ο κλάδος.

Τέλος, ο κ. Τάσιος ρωτήθηκε για τα εμπροσθοβαρή μέτρα που κρίνονται απαραίτητα από τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και για το κόστος των self και rapid test για τα ξενοδοχεία.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media