Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γρ. Τάσιος: Μπορούμε να φτάσουμε στο 50% των τουριστών του 2019

 

Στη φετινή πορεία του τουρισμού και στις επιδόσεις που καταγράφονται σε οδικούς και νησιωτικούς προορισμούς της χώρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως τόνισε ο κ. Τάσιος, τα στοιχεία δείχνουν πως απέχουμε αρκετά από το ρεκόρ αφίξεων που είχε καταγραφεί το 2019, ενώ «μέχρι στιγμής φαίνεται ότι μπορούμε να αγγίξουμε το 50% και προφανώς (είμαστε) πολύ καλύτερα από το 2020».

Πρόσθεσε δε πως κρίσιμοι μήνες για το τελικό «ταμείο» του τουρισμού είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όσον αφορά στις πληρότητες που καταγράφονται μέχρι σήμερα, αλλά και στις κρατήσεις για τους επόμενους μήνες ο κ. Τάσιος είπε πως τα ποσοστά ποικίλουν ανάλογα με τους προορισμούς.

Πάντως, τον Ιούλιο οι πληρότητες άγγιξαν το 70%, ενώ «τον Αύγουστο βιώσαμε νούμερα του 2019», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ προσθέτοντας πως πολύ καλά πήγε ο τουρισμός και εκτός ξενοδοχείου, καθώς οι τουρίστες είχαν διάθεση να ξοδέψουν περισσότερα τόσο στα εστιατόρια όσο και στην αγορά.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε, επίσης, στη δυναμική του οδικού τουρισμού όπου «τα πρωτεία φέτος είχαν οι Ρουμάνοι», αλλά και στο δύσκολο τουριστικά χειμώνα που έρχεται για τους ορεινούς προορισμούς όπου «περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις προβληματίζονται για το πώς θα επιβιώσουν».

Όσο για το τι θα ήθελε να ακούσει δια στόματος πρωθυπουργού από το «βήμα» της 85ης ΔΕΘ; «Αν ακούγαμε για ένα ΦΠΑ 6% στη διαμονή θα ήταν το τέλειο για μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος προσθέτοντας πως οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ρευστότητα και επιμήκυνση δανειακών υποχρεώσεων, «καθώς θα χρειαστούμε μια τριετία για να ανακάμψουμε».

Αναφερόμενος, τέλος, στην κίνηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης λόγω της ΔΕΘ ο κ. Τάσιος είπε πως η Έκθεση φέρνει πληρότητα σχεδόν 100% τόσο αυτό όσο και το επόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο τα δύο αυτά Σαββατοκύριακα δεν είναι ικανά να σώσουν την «παρτίδα» για τα ξενοδοχεία της πόλης για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media