Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γρ. Τάσιος: Να γίνει καλύτερη επιχειρησιακή διαχείριση στα χερσαία σύνορα και στα αεροδρόμια

«Εάν ζητάμε από τους τουρίστες να έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών για να έρθουν στην Ελλάδα – για το οποίο πληρώνουν από 50 έως 100 ευρώ έκαστος – ή να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή απόδειξη ότι έχουν περάσει covid, τότε τι νόημα έχει να τους υποβάλλουμε όλους εκ νέου και σε rapid test στα σύνορα;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε δημόσια μέσω της ΕΡΤ1, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, εκφράζοντας τον προβληματισμό των συναδέλφων του για τις μεγάλες ουρές που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει «καμπανάκι» στην τουριστική αγορά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Τάσιος υποστήριξε ότι «πέρυσι είχαμε προβλήματα επειδή δεν υπήρχαν όλα τα «όπλα» ασφαλούς εισόδου στη χώρα που σήμερα διαθέτουμε», ενώ ζήτησε στο εξής, να γίνεται καλύτερη επιχειρησιακή διαχείριση των ροών εισόδου στις κυκλοφοριακές λωρίδες και να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ επιβάτες που προέρχονται από χώρες με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και θα μας απασχολήσει περισσότερο από τις 20 Ιουνίου και έπειτα, όταν οι τουριστικές ροές μέσω των Βαλκανίων θα αυξάνονται, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα θα παρουσιαστεί και στα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με δυσφήμιση εξαιτίας της ταλαιπωρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στα έξι επιπλέον μέτρα στήριξης που ζητούν οι ξενοδόχοι με επιστολή τους στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς ουσιαστικές πληρότητες δεν αναμένονται πριν τον Ιούλιο, αφού σύμφωνα με την ΠΟΞ «οι κρατήσεις είναι στο 0 και στο 0 παραμένουν εννοείται και οι προκαταβολές και τα έσοδα».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media